Az Overwatch profik stressztől és időeltolódási problémáktól, az otthoni játékosok kevesebb csapattárstól és szétbarmolt online meccsektől tartanak.

A bombaként robbanó Overwatch újítás hallatán egyelőre finoman szólva sem ujjonganak a játékosok. A profik, és az otthon ülő online játékosbázis az után akadt ki a fejlesztőkre, hogy Jeff Kaplan bejelentette a Hero Pool rendszert. Ez lesz az Overwatch önszabályozó bannolási rendszere, ahol szakaszosan, mindig más hős lesz tiltva.

Az Overwatch közösség szerint kiszámíthatatlan, és több kárt fog okozni, mint hasznot.

Az egyszerű játékosok érvelése szerint ez az újítás garantáltan kinyírja a kevésbé univerzális játékosokat. Akiknek egy hőssel nagyon megy a játék, vagy nem is szeretnek mással játszani, csakis egy bizonyos karakterrel.

Ők ugyanis ha éppen a Hero Pool kibannolja a kedvencüket, két dolgot tehetnek. Nem mennek játszani egy ideig, ezzel csökkentik a játékosbázist. Nő a sorban állás ideje, és kevesebb erre szakosodott healer vagy tank lesz a szervereken. A másik, hogy kipróbálnak egy új karaktert, amivel azonban közelében sem lesznek saját szintjüknek, és mások meccsét teszik tönkre.

 

És akkor még a problémás karakterekről nem is beszéltünk. Ott van például Mei, tiszta öröm lenne egy hét az általa okozott bosszúságok nélkül. De gondoljunk bele abba is, hogy ha egy hétig a Mei játékosoknak nélkülözniük kell kedvencüket, a következő héten, mikor visszakapják, igyekeznek majd bepótolni a kiesett hetet. Vagyis minden egyes meccsen ott lesz, egy hét nyugi után tehát egy hét szenvedés következik. A kérdés az, vajon megéri?

Mi a helyzet a profiknál?

Mások szerint az ötlet jó, de még kiforratlan. Éppen ezért a profik közé egyelőre nem kellene beengedni, csak mikor már túl vannak a gyerekbetegségek kijavításán.

 

A legsokkolóbb felvetés pedig a Gen.G csapatától érkezett, de meg kell hagyni, teljesen jogos sérelem. Mivel a Hero Pool minden héten adott időpontban változik, az ázsiai csapatoknak egy nappal kevesebb jut gyakorlásra, az új Pool hőseivel. Hiszen az Overwatch League meccsek ugyanúgy amerikai idő szerint zajlanak, mint a Hero Pool váltás. Az időeltolódás miatt viszont Ázsia később kapja meg a hősöket, de Overwatch League meccset ugyanakkor játszanak.

 

Azóta rengeteg közösségi ötlet látott napvilágot, hogy miként lehetne helyre pofozni a még be sem vezetett Hero Pool rendszert. Most a Blizzardnál a labda, hogy mit lépnek a zajos ellenállás hatására.

×