Korábban sokan azt feltételezték, hogy a Nintendo Lite után idén jöhet egy erősebb Switch modell, a Switch Pro. A Nintendo cáfolja a hírt.

Nos, végül mindenki leállhat a Nintendo Switch új verziójának megjelenével kapcoslatos pletykákkal, hiszen a Nintendo elnöke Shuntaro Furukawa a befektetőknek azt mondta: a vállalat nem tervezi, hogy idén új modellt ad ki a konzolból – írja a Dot Esport.

„Felhívjuk figyelmüket, hogy nem tervezzük új Switch modell bevezetését 2020-ban” – hangzott el az igen egyértelmű mondat. A nyilatkozatot a cég elnöke közvetlenül a befektetőknek mondta, így valószínűtlen, hogy ez csupán egy félrevezető marketing taktika lenne.

A Nintendo arra törekszik, hogy 2020-ban mind az eredeti modellt, mind a Switch Lite-ot egyre több felhasználóhoz juttassa el, ami nem is tűnik nehéz vállalkozásnak, miután a Nintendo tavaly óriási sikereket ért el, az eladás pedig folyamatosan növekszik. Switch Lite-ból 2019-ben 20,21 millió példányt adtak el.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a cég nem foglalkozik majd fejlesztésekkel, de sokkal inkább a jelenlegi modelleket szeretnék népszerűsíteni. A rajongók igényét kielégítő firmware frissítések mellett új szabadalmakat is benyújtottak már, amivel bővíthetik a konzol funkcióit. Legutóbb például a digitális ceruza szabadalmát láthattuk.

Arról nem is beszélve, hogy különleges darabok is megjelennek, mint például az egyedi Joy-Conokkal érkező Animal Crossing: New Horizons játék által inspirált változat.

Neked már van Nintendo Switch konzolod?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×