Jeff Kaplan csütörtökön új dev update-tel érkezett, melyben a februárban érkező 1.45-ös frissítésről mesélt. Pár perc alatt fel is forgatott mindent.

Utoljára nyár közepén érkezett developer update az Overwatch-hoz, de 6 hónap hallgatás után Jeff Kaplan újból kamera elé ült. Méghozzá azért, hogy elmesélje a következő frissítés, az 1.45-ös patch tartalmát. Vagy legalábbis egy részét.

A február elejére tervezett update több új módot és funkciót hoz majd a játékba, valamint a kompetitív vonalat is próbálják erősíteni vele.

Experimental Card

Az első dolog, ami pozitív a Blizzard részéről, hogy ezentúl nem feltétlen kell majd hónapokat várni a különböző változtatásokkal kapcsolatban. A balance update-ek gyakrabban jönnének, mellyel a játék finomhangolását segítenék elő. Az OW-ben ehhez egy teljesen új funkció is párosul. Az Experimental Card abban segítené a fejlesztőket, hogy olyan változtatásokat is kipróbáljanak a játékosok, amik nem feltétlen kerülnek be a standard módokba. Különbség a PBR és a Card között az, hogy a változásokat a Live szerveren is kipróbálhatjuk, aminek köszönhetőn a konzol játékosok is beszállhatnak a tesztelésbe. Emellett a játékosok továbbra is részesülnek XP-ben, valamint Loot boxban a meccsek végén.

Hosszú idő után pedig a ban rendszer is érkezik, az Overwatch világába!

Hero Pool system

Bár korábban azt lehetett olvasni, hogy a leakek hamisnak bizonyultak, és Kaplan tagadja, hogy bármilyen ban rendszer érkezne az OW-hez, úgy tűnik februárban ez is bekerül a játékba. A Hero Pool system kicsit hasonlít a Dota Underlords Jail rendszeréhez. A 21. kompetitív szezon kezdetével minden héten új hősök kerülnek tiltásra, felrázva ezzel egy picit a játékot. Az rendszer mechanikája még bőven változhat, és fejlesztők várják is ezzel kapcsolatosan a visszajelzéseket. Azok a hősök, akik tiltásra kerülnek játszhatatlanok lesznek a ranked meccseken, de ez nem befolyásolja a Quick Play-t, valamint az Arcade módot.

A Hero Pool nem csak a versenyszerű játékot, hanem az Overwatch Leaguet is érinti.

Március 7-től kezdve minden héten egy tank, egy support, valamint két DPS kerül ki a játékból egy hétig!

Egy adott hős két egymást követő héten nem maradhat ki a Poolból, valamint azokból a karakterekből fognak választani, akiket gyakran használnak a játékosok.  A Hero Pool rendszer az évközi tornákat és a rájátszást nem érinti. Bár még  semmi nincs kőbe vésve, a változások Február elején esedékesek. Ti várjátok már a Hero Pool rendszer megérkezését?

×