Amilyen fontosak a játékban a Shildek, olyan keveset találni belőlük mostanában. Ennek legfőbb oka a Common tárgyként érkező horgászbot.

Nagyon sok játékost foglalkoztat a Fortnite pajzsainak kérdése. A második fejezet első szezonjában jelentősen visszaesett a Shieldek előfordulási aránya, ám lehetséges, hogy mindez úgy történt, hogy az Epic nem nyúlt bele a tárgyak „spawn rate”-jébe.

Ha belegondolunk, erőteljesen visszaesett a pajzsot szolgáltató tárgyak száma. Az aktuális szezonban már nincs Chug Jug, Chug Splash, de még Slurp sem. A ládákból, dobozokból és a földről felszedhető pajzstárgyak tehát a Mini és Nagy variánsokra, vagyis kettőre redukálódtak.

Emellett viszont bekerült a Loot-kalapba egy új Common tárgy, a horgászbot. Mivel a világon majdnem mindenhonnan eshet, a sűrűbb előfordulása miatt esélyesebb ládákból Fishing Rodot nyitni, mint olyan tárgyat, ami pajzsot ad karakterünknek. Egy játék eleji kaotikus harcban pedig sorsfordító lehet néhány egység pajzs.

8 fishing rods, 0 shields. Why is this a thing?
byu/Leo9991 inFortniteCompetitive

Leo feltöltött a Fortnite Competitve fórumra egy rövid videót, amiben szemlélteti, hogy mennyire kellemetlen a horgászbotok előfordulási aránya a játékban. A klipben sorra nyitja a ládákat, ezekből összesen 8 darab Fishing Rodot tudott szerezni, pajzsot viszont egyetlen egyet sem.

Sokan abban reménykednek, hogy a Season 2 orvosolja majd ezt a problémát, amit egyébként mi magunk is támogatnánk. Nem kellene hatalmasat változtatni a játékmeneten, bőven elég lenne, ha a ládákból nem lehetne horgászbotot nyitni. Ezzel értékes hely szabadulna fel a Spawn Rate listán, s nagyobb esélyünk lenne hozzájutni a pajzsokhoz.

Az egyetlen dolog, ami kicsit szépíti ezt a kellemetlen helyzetet, az a Slurp ládák és kamionok létezése. Ezeket ha szétcsapjuk, azonnal kapunk életerőt és pajzsot a Fortnite-ban. Utóbbi teljes egészében feltölt minket.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×