Tavaly Ninja 17 millió dollárt keresett a Fortnite-nak és streamjeinek köszönhetően, amivel első helyre került a Forbes listáján.

Ahogy a múlt évben is, a Forbes magazin ismét listát készített, ezúttal a 2019-ben a legtöbbet kereső gamer tartalomgyártókról. A listán természetesen helye van Ninjanak, Shroudnak és PewDiePie-nak is – olvasható a Forbes oldalán.

Az elmúlt években a nagy videojáték streamerek számára az élet igen jövedelmező lett. A Forbes magazin top 10-es listáján azok az arcok szerepelnek, akik munkájuknak köszönhetően a legtöbb pénzt keresték 2019-ben. A top 10 játékos egyébként összesen 121 millió dollárt keresett tavaly tartalmak gyártásával, szponzorációkkal és egyéb partnerségekkel Youtube-on, Twitchen és/vagy a Mixeren.

A listán egyébként négy streamer és hat Youtuber szerepel, de csakis influencerek: a pro játékosok most kimaradtak.

A 10 legjobban fizetett játékos 2019-ben

A lista élén Ninja szerepel, aki 17 millió dollárt keresett tavaly, amiben nyilván benne van az Adidas, a Red Bull, valamint a Mixer együttműködés is. Nemrég még saját Fornite skint is kapott. PewDiePie tavaly nagy sikerrel készített Minecraft sorozatot, ami a játékot a legnézettebb Youtube játékká válhatott. Aztán ott van Shroud, aki kétségtelenül az egyik legnépszerűbb az FPS játékok kedvelőinek körében.

  1. Tyler ‘Ninja’ Blevins – 17 millió dollár
  2. Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg – 15 millió dollár
  3. Preston ‘Preston’ Arsement – 14 millió dollár
  4. Mark ‘Markiplier’ Fischback – 14 millió dollár
  5. Michael ‘shroud’ Grzesiek – 12.5 millió dollár
  6. Daniel ‘DanTDM’ Middleton – 12 millió dollár
  7. Evan ‘VanossGaming’ Fong – 11.5 millió dollár
  8. Sean ‘Jacksepticeye’ McLouglin – 11 millió dollár
  9. Timothy ‘TimTheTatman’ Betar – 8 millió dollár
  10. Nick ‘NICKMERCS’ Kolcheff – 6 millió dollár

Bár való igaz, hogy a gamer világ fejlődésének köszönhetően egyre többet keresnek a legnépszerűbb tartalomgyártók, valószínűleg egyre több munkájuk és felelősségük is van benne. Hogy ez vajon megéri-e, ha ilyen összegek landolnak közben a bankszámlán, azt mindenki döntse le maga.

Szerinted a listán szereplők közül ki lesz még sikeresebb 2020-ban és ki kevésbé?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×