Rengeteg pénzt fizetett ki tavaly a Google a hibakeresőknek, a biztonsági rések szándékos feltárásáért. De ennek egy részét jótékony célra ajánlották fel.

A Google néhány napja jelentette be, hogy bug bounty programja olyan sikeres volt, hogy összesen 6.5 millió dollárt, az az majd 2 milliárd forintnak megfelelő összeget fizettek ki azoknak, akik valamilyen hibát jelentettek. A programra az évek alatt már több mint 21 millió dollárt fizetett ki a Google – olvasható a bejelentésben.

Mi ez a program?

A lényege, hogy a Google pénzt fizet azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen biztonsági rést, vagy hibát találnak a Google termékeiben és azt jelzik a gyártónak, ergo segítenek annak javításában, megoldásában. Mindez segít abban, hogy az emberek biztonságosan használhassák az internetet.

A Google már kibővítette a programok a Chrome-ra, az Androidra is, és minden évben egyre több pénzt fizet ki annak érdekében, hogy egyre kevesebb legyen a hiba. Egy biztonsági rés jelentéséért már akár 30 ezer dollárt is lehet keresni.

Kép forrása: Google

„Az Android Security Rewards új kategóriákkal és magasabb jutalmakkal bővítette programját” – mondta a Google. Tavaly egy felhasználó összesen 201 ezer dollárral lett gazdagabb, ez volt a legnagyobb kifizetés egy embernek. Persze a különböző programokban nem könnyű megtalálni, hogy mi is okozza a hibát, így bizonyos szinteken indokolt a magas jutalom. A program ráadásul számos fejlesztői szinten kibővült, amivel mérsékelni tudják a hibákat.

Ami a legérdekesebb, hogy a program során tavaly több mint 500 ezer dollárt ajánlottak fel jótékony célokra a programban résztvevő hibakeresők kérésére.

Persze nem a Google az egyetlen, mely jutalmat ajánl fel azoknak, akik segítenek megtalálni a biztonsági hibákat. Az Apple szintén rendelkezik ilyen programmal, sőt a Rockstar is.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy kibővítették programjukat, így most már azok is kereshetnek pénzt, akik megtalálják a Red Dead Online hibáit. A programban a GTA Online is szerepel.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×