Az AFK nevű gamer sört tavaly szeptemberben jelentette be a Team Secret, kollaborációban a Levante Brewingel. A sör egyre több helyen kapható.

A Team Secret nevű 2014-ben alakult esport-csapat tavaly szeptemberben mindenkit meglepett azzal, hogy bemutatta az AFK nevű sörmárkát, melyet kifejezetten gamereknek szántak. Miközben az esportban a legtöbb szponzor leginkább energiaital-gyártó, mely szívesen képviselteti magát fiatal esport-rajongók körében, már egyre több sör is megjelenik a piacon.

A Team Secret bemutatta az AFK sört

 

Az elmúlt években a Bud Light sörmárka egyre többet tesz azért, hogy a hivatalos esport sör legyen, az Overwatch League Dallas és a LoL LCS 2020 Spring Split esemény hivatalos söre pedig szintén a Bud Light volt. Közben a Team Secret a pennsylvaniai sörgyárral, a Levante Brewing-el együttműködve alkotta meg az IPA AFK kézműves sört.

A sör időközben egyre több helyen megjelent az Egyesült Államokban, így a Dot Esport munkatársai nemrégiben kipróbálták, és hírt adtak arról, milyen AFK sört inni gamerként. Tekintettel arra, hogy a Team Secret olyan sört akart, amely globálisan is terjeszthető, vagyis megfelel az import / export szabályoknak (tehát kevesebb, mint 6 százalék alkoholtartalommal bír), a sör végül 5.9 százalék alkoholtartalommal kapható.

Kép forrása: Dot Esport

Ennek előnye, hogy miközben a sör alapvetően igen kellemes ízélmény lehet a sörök kedvelőinek, nem lesz akkora hatása, hogy esetenként két billentyűzetet lássunk tőle egy-két üveg után. Persze tudjuk, hogy van az a mennyiség. A Dot Esport szerint egyetlen doboz sör elfogyasztása semmilyen különösebb hatással nem volt egy Rainbow Six: Siege ranked meccsre.

A veszély itt, ahogy minden alkoholtartalmú italnál a mennyiség.

Kép forrása: Dot Esport

A sör mindazonáltal valószínűleg meggyőző módon képviselheti majd a gamereket, hiszen a Team Secret, illetve a Levante Brewing komolyan vette a minőséget. Remélhetőleg az AFK sör valamikor nálunk is kapható lesz, vagy épp feltűnik egy magyar kézműves esport sör, ami lenyomja.

A Dot esport tesztje szerint:

Előnyök

  • Kiegyensúlyozott íz
  • Eléri a célközönséget
  • Alacsonyabb alkoholszint
  • Nemzetközi szabvány

Hátrányok

  • Kevés helyen kapható

Te kipróbálnád az AFK sört?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×