Egy igen kellemetlen témával próbálta „szórakoztatni” a nézőit egy Youtuber. Azt állította barátnője meghalt, de hamar lebukott.

Vannak dolgok, amikkel nem illik viccelni. Többek között ilyen a betegség és a halál, így sokan furcsa szemmel tekintenek a koronavírussal kapcsolatos „vicceskedő” mémekre is. Valamint arra, amikor egy Youtuber állítólag barátnője haláláról hazudott, hogy több feliratkozót szerezzen. Az említett videós január 22-én töltött fel egy filmet csatornájára, melyben azt állította, hogy barátnője meghalt, egy ittas sofőr miatt.

Ennek ellenére másnap mégis megjelent a lány egy videóban.

JayStation azt állította, hogy ez azért lehetséges, mert korábban több videót készített a lánnyal, még a halála előtt – írja a TheGamer. Egy rajongó, aki szerint a videós így próbált meg több feliratkozót szerezni, kicsit utánanézett a dolognak, és felkereste a helyi rendőrséget.

OrdinaryGamers azt írta, hogy JayStation hazudott barátnője haláláról, hiszen ő semmilyen információt nem talált arról, hogy meghalt volna. Se rendőrségi jelentést, se hírt és egy család nem kapott ilyen értesítést. Közben a 6.6 millió feliratkozóval rendelkező Youtube csatorna, a H3H3 – közülük is, Ethan –  szintén azzal vádolta JayStationt, hogy hazudik.

Egy másik Twitter felhasználó azt is megmutatta, melyek voltak azok a tartalmak, melyek a lány haláláról szóltak. Ezeket a videókat azóta törölte a Youtuber, sőt egy friss videóban be is ismerte, hogy hazudott.

Szomorú, de az ötlet sikeres volt: JayStation csatornáján jelenleg is több mint 5 millió feliratkozó van. Persze jó hír, hogy a lánynak semmi baja, aki a Youtuber szerint benne volt a hazugségban.

https://youtu.be/EbnlU9XIoR8

 

A történet és a lány halálhíre nyilvánvalóan egy szórakoztató kampány része akart lenni, ami (ahogy az várható volt) rosszul sült el. A srác módszere morálisan több szempontból megkérdőjelezhető és szomorú.

Főleg az, hogy miközben a TheGamer újságírói szívesen írnak a témáról, közben talán kevesen találkoztak azzal a hírrel, hogy egy Twitch streamer menyasszonya, akivel sokszor közösen is streameltek, rákban valóban elhunyt. Alec Ludford-ról még a múlt hónapban írt a Dexerto, amikor elsírta magát, miután Pokimane 500 dollárt adományozott a lány kezelésére.

Példaértékű az a hozzáállás és kitartás, melyet a IRL streamer tanúsított kedvesével szemben. Ahogy az évek során mindig, úgy a nehéz helyzetekben is vele volt és támogatta, sőt a betegség és a kezelések alatt is rendszeresen streameltek együtt.

Nos, csak ismételni tudom magam. Vannak dolgok, amikkel nem viccelünk. Ilyen többek között a betegség és a halál.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×