Betiltották Kentucky államban a középiskolás Fortnite versenyeket. A helyi felügyeleti bizottság túlságosan durva játéknak ítélte meg, így mennie kellett a repertoárból.

Egyre több állam ismeri el hivatalos sportként az esport játékokat. Ez alól Kentucky állam sem kivétel az USA-ban, viszont nem minden játékra bólint rá a felelős szervezet. Ugyan a Fortnite a legfelkapottabb játék a 12-25 évesek körében, újonnan betiltották a hivatalos versenyek szervezését a gimnáziumokban, mondván túlságosan agresszív játék az Epic Games lövöldéje.

Mindent megtesz egyébként az Epic, hogy ne lehessen a durva, erőszakos játékok ernyője alá venni a Fortnite Battle Royale-t. A játékban nincs vér, valamint igyekeznek „fantasy action” iránya elvinni a játékmenetet, amire teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a sima akciójátékokra.

Forrás: Epic Games

Kentucky államot viszont ez nem hatotta meg, Julian Tackett biztos a következőket nyilatkozta a témában a Kentucky.com-nak:

„Nincs helye lövöldözős játéknak az iskoláinkban. Eddig elkerülte a figyelmünk a Fortnite szerepeltetése az esport-programban, ám mi határozottan ellenezzük a jelenlétét.”

Habár már nem tündököl régi fényében a Fortnite, még most is a világ egyik legjátszottabb játéka. Így biztosan komoly érvágás ez a döntés sok fiatal számára Kentucky államban.

A középiskolai versenyeket egyébként többnyire a PlayVS bonyolítja le országszerte. Az ő repertoárjukban volt megtalálható a Fortnite, amire most a kentuckyi felügyeleti bizottság felfigyelt.

Forrás: Epic Games

Valahol érthető az óvatoskodás, sajnos Kentucky államban több iskolai lövöldözést is regisztráltak az elmúlt években, így arrafelé fokozott figyelemre lehet számítani ilyen téren.

Ha a Fortnite-ot nem is, a League of Legends rendezvényeket támogatja Kentucky.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×