Az ESL Challenger League negyedik selejtezőjén tovább gyűjtik értékes pontjaikat a magyar Rainbow Six csapatok, remek kezdés a nyitónapon.

Az ESL Challenger League öt nyílt selejtezőjében a csapatok pontokat gyűjtve döntik el, melyik 16 Rainbow Six együttes juthat be a zárt rájátszásba. A versenyfutásban ott küzd két magyar együttes, a Salamander és a WiLD is. Ezen a héten a negyedik nyílt selejtezőt rendezik, három alkalmon tehát már túl vannak a hazai csapatok.

A jelenlegi eredménnyel is számolva a Salamander 5. és ezzel továbbjutó helyen állnak, a WiLD jelenleg csak a 44.

A negyedik hétnek ennek megfelelő hévvel mentek neki a magyarok. A Salamander a továbbjutók magabiztosságával, a WiLD a felzárkózás reményével.

Salamander eredmények

Első meccsükön a ExAequo Quantix elleni 7:2-vel melegítettek be a keményebb találkozókra. Hamar kiderült azonban, hogy ezen a napon nem volt ellenszerük, a First Round Maybe 7:1-et kapott, a Samsung Morning Stars CL 7:3-al ment le a szerverről.

Ezzel a Salamander veretlen, és csak a Buchholz pontok miatt második.

WiLD eredmények

Rögtön az első meccsen megkapták az abszolút első IziDreams együttesét, 7:3-as vereség lett a vége. A tisztes helytállás után jöhettek a könnyebb meccseket, ezeket pedig mind behúzta a WiLD. Előbb a SECRET POWDER by eMp-t verték 7:3-ra, majd szintén ilyen arányban a Rising Turks csapatát.

2:1-es első nap utána WiLD a középmezőnyben, a 34. helyen áll.

Folytatás kedden és szerdán szintén 3-3 meccsel naponta. Ilyen erős kezdés után joggal reménykedhetünk mindkét magyar együttestől a jó folytatásban. Reméljük a negyedik héten mindketten tovább növelik összpontszámukat, nagy lépést téve a végső Top16 felé, ami zárt Playoffot jelentene.

×