2019-ben szép sikereket ért el a CS:GO, útközben azonban bőven hagyott maga után lezáratlan dolgokat. Tegyünk pontot a dolgok végére 2020-ban.

2019 volt az első olyan év, amely során végig ingyenesen futott a CS:GO. Ahogy arra számítani is lehetett, a játékosszám megugrott, sok probléma viszont pont az ingyenesség miatt került ismét előtérbe.

Például az elavult motor, a gyenge anti-cheat, vagy éppen a bevételszerző tevékenységek.

A növekvő játékosszám tehát már megvan, 2020-ban inkább jöjjenek azok a fejlesztések, amik itt is tartják az embereket.

Jobb anti-cheat, élvezhetőbb meccsek

Wingman továbbra is a csalók birodalma, de a sima Matchmaking is egyre inkább a cheaterek kezére kerül. Mostanra sajnos kiderült, hogy a VACNet nem fejlődik elég gyorsan, a Prime szinte semmit sem ér, és a Trust Factor se állítja meg a csalókat.

Ideje lenne tehát elgondolkodni akár a külső segítségen is. Ha a Valve Anticheat nem bírja a tempót, akkor új rendszert kell a játék mellé telepíteni, ha azt akarják, hogy elfogyjanak a csalók. Sokak szerint pont ez a baj, hogy a Valve-nak most már egyáltalán nem áll érdekében szűrni a csalókat.

Az ingyenesség előtt, minden elkapott csalót arra kényszerített a rendszer, hogy a VAC ban után új accountot vegyen, ami komoly bevételeket hozott. Nem lett kevesebb a csaló, de legalább jól kerestek rajtuk. Az ingyenesség óta sokak szerint a Valve-nak nem éri meg a csalókkal szenvedni.

Már úgyse fizetnek a bannolás utáni visszatérésért, a játékosszámot pedig jócskán megemelik.

Mi, becsületes játékosok persze örülnénk, ha egyszer eljönne végre a csalóktól mentes időszak, és ismét élvezet lenni CS:GO-zni. A kijavított anti-cheatre mindenképp szükség lenne 2020-ban, majd keresnek pénzt a Battle Pass-on.

Izgalmas újdonságokkal érkező Battle Pass-ok

Ha már az Operation rendszert átalakították, akkor legalább a Battle Pass rendszert csinálják meg rendesen. Más játékokban teljesen megszokott, hogy a Battle Pass mellé nem csak skinek, de új játékmódok is érkeznek. Nincs persze semmi baj a skinekkel, maradjanak, mert pont hogy ezekből lesz pénze a Valve-nak. De ne kizárólag őket kapjuk meg a Battle Pass mellé, mert pár szezon után unalmassá válik a dolog. Pont ezeken segítenének az új játékmódok.

Régen a CS:GO mellé is jöttek hasonlók, csak aztán a Valve leállt velük. Pedig jó ki co-op játékmódokra és újdonságokra mindig lenne igény a CS:GO közösségen belül. Ezzel együtt persze a régóta elavult XP rendszeren is változtatni kellene. A küldetések kifarmolása és a Battle Pass fejlesztése, valamint az XP alapú Service Medal megszerzése is indokolná ezt a döntést.

Változatosabb pályák, még több felújítás

Cobblestone felújítására már ezer éve várunk, Cache pedig már régen kész, mégsem térhet vissza teljes nagyságában. A korábbi versenymapok ennél több törődést érdemelnének, rengeteg játékos nagy kedvencei. Mint ahogy lassan Mirage-nak is kijárna már a kényszerpihenő és a vele járó felújítás.

Mivel egyre több a játékos, az újdonságok iránti vágy is egyre erősebb. Több kontent kell mostantól, hogy kiszolgálják a közösséget, ennek egy gyors és hatékony módja lenne az új mapok készítése, és a régiek modernizálása.

Új fegyver, mert miért ne?!

Bármely játékot vesszük alapul, folyamatosan megújuló fegyvertárral rendelkeznek. Nem azt mondjuk, hogy rotáljanak ki egyes fegyverek, mint a Fortnite-ban. Meg persze nem is azt, hogy egyből a taktikai pajzsot kérjük vissza. De apró újítások azért igazán érkezhetnének, mint anno a Revolver. Egy új pisztoly, egy SMG vagy egy gyengébb AR, ami pont arra jó, hogy színesíti kicsit a metát, és még több lehetőséget ad a kezünkbe.

És hogy mindezt el is bírja a játék, a régóta várt Source 2

Ez a kívánság már lassan tényleg a CS:GO-val egy idős. Egy új, szebb, fiatalabb motor, amivel elvileg a legbosszantóbb hibák is csökkennének a játékban. Nem kellene ide 128 tick, ha ezen futna az egész játék.

A ti kívánságlistátokon mi szerepel 2020-ban?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×