A játékosokat tömörítő szakszervet hivatalosan is elítélte az ESL eljárását, kemény szavakkal érvelt a Sprout menedzsere is.

Bátor döntésre szánta el magát az ESL, amikor a jogosan kvalifikált csapatokat kisöpörték a következő EPL szezonból. Önkényes listát állítottak fel, ez alapján lehetett bejutni az indulók közé, vagy éppen kikerülni onnan.

ATK, Sprout, HAVU, és még jó pár csapat maradt hoppon, miután már biztosra vették a bejutást, amiért fél éven át megharcoltak.

Thorin több ezer dollárról mondott le a botrány kirobbanásakor, mondván nem hajlandó együtt dolgozni az ESL-lel. A világ egyik legjobb játékosa s1mple pedig szánalmasnak nevezte az ESL megoldását. Most viszont egy náluk is fontosabb szereplő, a profi játékosok hivatalos szakszervezete is megszólalt. És nem meglepő, ők sem túl lelkesek az ESL húzása után.

„Mélységesen csalódtunk az ESL módszerében, és ahogy ezt az egészet lekommunikálta. Keményen dolgozunk, hogy minél nyíltabbak legyenek a CS:GO versenyek, bárki odaérhessen, ha megérdemli.”

Ettől függetlenül persze ők is tudják, az üzleti érdekekkel képtelenek még így, szakszervezeti szinten is szembe menni. Ilyenkor már csak egyetlen lehetőség marad a szakszervezet kezében: a sztrájk. Ezt persze az ESL is tudja, ezért minden fórumon próbálnak bocsánatot kérni az esetben érintettektől.

 

A gond ezzel csupán annyi, hogy a szép szavaktól még egyik csapatnak sem lesz jobb. Ahogy a Sprout menedzsere fogalmazott, ez kőkemény anyagi veszteség nekik.

 

A vihar tehát nem akar csillapodni, az egyes szereplők után immár a szakszervezet is az ESL ellenében nyilatkozott. Az egyetlen megoldásnak valamilyen kompenzáció tűnik, melyet az ESL a kizárt csapatoknak juttat el. Ha ez nem következik be, megjósolhatatlan, mit lépnek legközelebb a játékosok.

Reméljük nem jutnak el a sztrájkig, azzal ugyanis mindenki veszítene.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×