A híres Twitch streamer Pokimane egy hatalmas összegű ajánlatot utasított vissza korábban. Ilyenre ritkán van példa a legnépszerűbb streamerek körében.

Ahogy tegnap is írtunk róla, nemrégiben Pokimane és Reckful igen őszinte beszélgetés folytattak egymással, ahol előkerült a különböző pénzügyi ajánlatok témája is. Reckful, aki egyébként őszintén beszélt arról, hogy életét hogyan változtatta meg új munkája, arra is rávilágított, hogy Pokimane képes volt egy kedvező ajánlatot visszautasítani.

Reckful ugyanis egyszer egy 3 millió dollár értékű szponzori megállapodással kereste meg a lányt, amiről azt gondolta, hogy Pokimane azonnal elfogadja majd.

A népszerű fiatal streamer azonban visszautasította, Reckful legnagyobb meglepetésére.

Pénz vs. önbecsülés

Pokimane indoklása egyszerű volt. Nem szeretne pénzért olyan dolgokat megtenni, melyeket normál esetben, magától nem tenne meg. És itt most nem kell egyből durva vagy éppen vállalhatatlan dolgokra gondolni. Van olyan, akinek egyszerűen nem éri meg semmi pénzért kilépni a komfortzónájából. Így szereti magát, és a nézők is így kedvelik őt. És egyesek még akkor sem változtatnak ezen, ha hatalmas összegekről beszélünk.

„Azt mondtam, rendben van az életem, nem szeretnék pénzért olyasmit csinálni, amit természetesen magamtól nem tennék. Még akkor sem, ha az 3 millió dollár” – válaszolta Pokimane.

Mit jelent ez?

Pokimane egyike azon streamereknek, akik nem hajlandók pénzért megváltoztatni saját szenvedélyüket: a csatornájukat. Millió követőt szerzett azzal, hogy kedvesen, nyitottan és ami talán a legfontosabb, őszintén áll a közönségéhez.

Mivel a streaming egy népszerű online szórakoztatási formává vált, és sokan bizony igen jól megélnek belőle, ritka, hogy valaki ilyen ajánlatot utasít vissza. Mivel a platformokon a bevételek gyakran kiszámíthatatlanok, a Twitch streamerek gyakran fordulnak a cégekhez szponzorációért. Pokimane azonban bizonyíték arra, hogy létezik még olyan tartalomgyártó, aki saját értékeket képvisel és azt közvetíti a közönség felé.

Persze azért nem kell a lánynak amiatt aggódnia, hogy pénz nélkül maradna. Bár valószínűleg nem kell minden szponzori ajánlatot elfogadnia, azért van mit a tejbe aprítani. Még decemberben írtunk róla, hogy Pokimane valószínűleg 34 ezer dollárt keres havonta csak a feliratkozásokból, nem beszélve saját márkáiról, a Youtube és egyéb bevételekről.

Egyre többet keresnek a Twitch streamerek – Te is kiszámolhatod mennyit

 

Persze ennek ellenére is becsületes tőle, hogy számára nem minden a pénzről szól. Hogy ellenpéldát is mondjuk, a világ legnépszerűbb Twitch streamerei is valószínűleg nagyon jól kerestek korábban a közönségüknek köszönhetően, mégis elfogadtak komolyabb szponzori ajánlatokat.

Ninja és Shroud például valószínűleg szép összeget kapott azért, hogy átvándoroljon a Mixerre, és ott folytassa a steamelést. CouRage, DisguisedToast és Valkyrae szintén egy konkurens platformon folytatják a munkát, valószínűleg nagyszerű ajánlatot kaptak.

Te mit gondolsz? Minek köszönhető, hogy Pokimane visszautasított egy ilyen ajánlatot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×