Nyolc amerikai városban épül Atari hotel, ahol esport-termek és gaming szobák várják majd a vendégeket.

Valljuk be, az Atari, mely 1972-ben alapult és sokáig népszerű konzolmárka volt, ma már kevésbé mondható sikeresnek. Az Atari persze az évek alatt próbálkozott visszakerülni a videojátékos körfogásba, ám a törekvés nem járt sikerrel.

Most úgy döntöttek, hogy belevágnak valami másba, és elindulnak a szolgáltatóipar rögös útján. Nemrégiben ugyanis szerződést írtak alá egy ingatlanfejlesztő céggel, mely az Atari nevével nyolc szállodát épít az Egyesült Államok városaiban – írja a Engadget. Az első idén épül Phoenix-ben, majd Austinban, Chicagóban, Denverben, Las Vegasban, San Franciscóban, San Jose-ban és Seattle-ben.

A szállodák legfőbb vonzereje valószínűleg az esport stúdiók lesznek, valamint azok a videojáték-termek, amik a gamer vendégeknek kedveznek majd, kiegészítve a VR és AR élménnyel. Bár részletek erről nincsenek, de valószínű, hogy esport stúdiókban versenyeket szerveznek majd. Mindez persze a szállodákban megszokott egyéb szolgáltatások mellett.

Kép forrása: PCMag

Mivel a megállapodás licenc-alapú, a vállalat valószínűleg nem fog közvetlen beleszólni a szállodák kialakításába és tematikájába, csupán némi bevételhez jutnak belőle. Az Atari név klasszikusnak, vagy inkább retrónak számít, így nem meglepő, hogy a nevével jó ötlet egy szállodaláncot felhúzni.

Hasonló szerződésekkel pedig a hanyatló cég is szerez magának egy kis bevételt. Például azzal, hogy a logó megjelenik filmekben, ahogy láttuk azt a Blade Runner 2049-ben. Persze a szerződés kimondja, hogy az Atari fenntartja a hasonló ingatlanok fejlesztésének jogát, ha a szállodák sikeresek.

Te nyaralnál egy gamer tematikájú Atari szállodában?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×