A labdarúgás elmúlt 10 esztendejének két meghatározó alakja egyértelműen Messi és Ronaldo volt. Lássuk, hogyan is változtak a lapjaik az elmúlt években.

A FIFA játéksorozat meghatározó játékmódja, a FIFA Ultimate Team lassan már 11 éve boldogítja a labdarúgás szerelmeseinek készített sportszimulátort. Megannyi emlékezetes pillanaton vagyunk már túl. Voltak itt nagy nyitások, betört TV-k, repülő kontrollerek és még sorolhatnánk. A focisták, ahogy a való életben úgy a játékban is jönnek-mennek. Kisgyerekkori mintaképeink lassan mind nyugdíjba vonulnak és helyüket a friss és új játékosok veszik át.

Két játékos azonban még mindig van, akik nem igazán akarja átadni a helyét a fiatalságnak.

Cristiano Ronaldot, és Lionel Messit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Már az első FUT csapatoknak is tagjaik voltak, ami a mai napig nem változott. Összevetettük a két játékos összes arany kártyáját a FIFA 10-től számítva.

A FIFA 10-ben Ronaldónak volt erősebb lapja, ebben az évben igazolt a portugál Real Madridhoz. Összeértékelése 93-as volt, míg argentin riválisa 91-es lappal büszkélkedhetett. Az első két szériában még ugyanazon a poszton játszottak, mind a ketten RW lapot kaptak. Messi a FIFA 12-ben érte el a csúcsot, ekkor kapta meg először a 94-es értékelését. Érdekes módon ebben az évben még nem ő volt a játék borítójának arca. Ezt a kitüntetést csak a FIFA 13-tól viselhette Messi egészen a FIFA 16-ig. Az elmúlt 11 játék alatt az argentin hatszor kapta meg a 94-es értéket, ezzel szemben Ronaldo csak háromszor érdemelte ki azt.

A FIFA 10 után a portugál, a FIFA 17-ben előzte meg újra értékelésben barcelonai riválisát, melyet a FIFA 18-ban is tartani tudott. A 11 játék alatt mindössze egyszer voltak azonos szinten, ez pedig a FIFA 19-ben történt meg, amikor mind a két játékos 94-es összértéket kapott. Nem tudom, hogy a Ronaldo botrány áll-e a FIFA 20 játékos értékei mögött, de az idei kiadásban ismételten az argentin vezeti a rating listát.

Amit a lapokról ránézésre le lehet szűrni, hogy az évek alatt fejlődött a passzolási készségük, és a lövési technikájuk is.

A kor viszont mind két kártyán meglátszik, hiszen a Pace már egyik játékosnak se olyan, mint régen.

Nektek az évek alatt melyik volt a kedvenc Messi és Ronaldo lapotok? Sikerült valamelyik szériában az egyiket megkaparintani?

×