Az eredmények alaposan megbolygatták a PUBG közösséget.

WackyJacky nemrég adott némi ízelítőt a legújabb -akkor még publikálatlan- videójából, ahogy ő is előzetesen fogalmazott:

„Olyan sokkolóak az eredmények, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a publikálása jót fog-e tenni a közösségnek”

A youtuber döntött, a videó megérkezett a mai napon. Nos, WackyJacky nem túlzott, a lagkompenzáció ugyanis eléggé érdekesen működik a PUBG-ben. Ezt egy távoli VPN segítségével tesztelte le, aminek köszönhetően „megízlelhette” az 500 feletti játékélményt. A kapott eredményeket pedig összehasonlította egy alacsony pinggel rendelkező játékos szemszögével is. Ez esetben egy 1 Gbites optikai hálózat biztosította a jó elérést.

A szerzett tapasztalatok pedig kiábrándítóak. A rendszer ugyanis gyakorlatilag mindenben előnyhöz juttatja a magas pinggel rendelkező játékosokat. Legyen szó peekelésről, vagy sima tűzpárbajról, minden esetben a magas pinggel rendelkező játékos van előnyben.

Nincs mese, ha a magas pinggel rendelkező játékos eltalál, akkor az utólag is fájhat

A szerver párhuzamosan mindkét klienssel folyamatosan kommunikál, viszont azért, hogy a magas pinggel rendelkező játékosoknak se csorbuljon a játékélménye, ezért a szerver utólag is regisztrálja a magas ping által küldött csomagokat.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha a magas pingű játékos menet közben ellő valakit, aki időközben beért a fedezék mögé,  az utólag is megkapja a sebzést, hiába van már jó ideje a fal mögött.

Lehet vitatkozni azzal, hogy ez mennyire fair, de jelenleg úgy működik a rendszer, hogy az alacsony pingű játékosokat „bünteti”.  A legfőbb probléma ezzel a megoldással, hogy hiába várnánk azt, hogy a stabilabb kapcsolat esetén rövidebb idő alatt tudunk reagálni és pontosabban látjuk a változásokat a pályán, a gyakorlat ugyanis sajnos mást mutat.

UPDATE:

WackyJacky azóta törölte videóját, de ezen a linken még elérhető a felvétel.

A PUBG Corp. tegnap már megszólalt az ügyben, viszont a videóhoz egyelőre még nem fűztek kommentárt. Azt azért reméljük, hogy ezek után nem kezd majd mindenki VPN-t használni, hogy előnyhöz jusson…

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/Borítókép: LOLSAW, Youtube

×