Az Apple nem igazán szeretné elhagyni a Lightning csatlakozókat.

Nemrég mi is beszámoltunk az Európai Parlament legújabb törekvéséről,  amivel a telefonok töltőjét szeretnék egységesíteni. Az új, szigorított határozat szerint ugyanis már nem bújhatnának ki a gyártók azzal, hogy átalakítót is készítenek az egyedi csatlakozójukhoz, nem mintha ezt olyan sokan csinálták volna, egyedül az Apple trükközött,. Viszont úgy tűnik, ennek a korszaknak hamarosan vége.

Az Apple szerint viszont ez a törvény kiölné az iparágból az innovációt. Erre rájön, hogy brutális összegeket kellene elkölteniük, ahhoz, hogy átálljanak a Type-C-re.

A számításaik szerint 1,5 milliárd euróba (~504 milliárd forint) kerülne az átállás, szerintük ez a befektetés nem érné meg az ehulladék csökkenés ellenére sem.

Az európai uniós parlamenti képviselők ugyanis korábban főként azzal érveltek, hogy az átállással évente 51 ezer tonna ehulladékkal lenne kevesebb.  Az Apple kijelentése azért is furcsa, mert egyébként már évekkel ezelőtt átállt a Type-C-re a MacBook és iPad Pro termékeik kapcsán.

Az Apple nem adja fel harc nélkül

A pletykák szerint az óriás azért ellenzi kézzel-lábbal a törvényt, mert óriási bevételt realizálnak a Lightning csatlakozóval szerelt kiegészítőkből. Ehhez pedig érthető módon rendkívül ragaszkodnak.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Borítókép: Techspot

×