A játék rablásos küldetéseit végignézve, egy korábban aktív ékszertolvaj mondja el a véleményét arról, hogy a fejlesztők hol hibáztak és hol jártak el a valóságnak megfelelően.

Az azóta a fiatalkori bűnözés megelőzésében segédkező, tiszteletbeli rendőrré avanzsált Larry Lawton a játékon jól szórakozva elmagyarázta, hogy miért csukták volna le Michael-t és Franklin-t még mielőtt az ajtón kiléptek volna.

A videót a következőkkel indítja: „Értem én, hogy ez csak egy játék, de a mai napig én vagyok az USA legnagyobb ékszerrablója… és elmondom, hogy én hogyan csináltam volna, és, hogy a játék hol hibázott kicsit.”

Aztán Lawton elmagyarázza, hogy miért volt a betörés előtti terepszemle hanyag: „Miközben átnézi a helyszínt, fotókat is készít. Nagyon gyanús. Azt gondolja, hogy senki nem látja? Pillanatok alatt ki lehet szúrni így minden bűnözőt.”

A híressé vált ékszerrabló aztán felfigyel arra, hogy a főhős hibát követ el az eladóval való beszélgetés során is, amikor még csak meg sem kérdezte, hogy a kirakaton kívül vannak-e még gyémántok. „Az ömlesztett gyémántokban van a pénz, nem a kirakati cuccokban” – állítja.

Sok egyéb mellett később arról is beszél, milyen hibát vétett a tető felderítése során a játékos karakter: „Minden információt megtalálhatsz a városi szabályrendeletekben. És nem húzott kesztyűt, tehát mindenütt otthagyja az ujjlenyomatát miközben felmászik a létrán.”

Ilyen és ehhez hasonló kritikákkal illette a játékbeli történéseket az egykor volt profi rabló, de azért pozitív véleménye is volt, főleg amikor a tett helyszínéről való kijutást tervezték meg a karakterek.

A 41 perc hosszú videó valószínű jó szórakozásnak bizonyul majd minden GTA 5 rajongó számára.

×