Úgy tűnik mégis készül a csodafegyver az Intel műhelyében?

Úgy tűnik, mégsem lesz olyan egyszerű dolga az AMD-nek idén, pedig a CES 2020 alkalmával már bejelentették a 4. generációs mobil Ryzen processzoraikat, amelyekről azt hittük, hogy minden tekintetben felül fogják múlni a konkurenciát. Most viszont egy ismeretlen Intel processzor tűnt fel a Geekbench adatbázisában.

Az adatbázisból kiszivárgott titokzatos új processzor eredménye

A leírásban viszont jól látható, hogy a Tiger Lake termékcsalád egyik darabját láthatjuk, méghozzá a mobil verzióját (errről az Intel lap és a hozzátartozó SODIMM foglalatok árulkodnak). Az új Tiger Lake processzor pedig 1400-as single core, azaz egymagos teljesítményt tudhat a magáénak,

ezzel pedig nemhogy az AMD mobil processzorait, de még a Ryzen 9 3950X-et is verik.

A többszálas tesztet természetesen már a Ryzen 9 nyerte, de esetünkben az IPC teljesítménynövekedése az érdekes. Főleg, mivel a titokzatos Intel processzor alapórajele, mindössze 2,3 GHz volt.

A Geekbench single core toplistája

Noha az AMD 4. generációs mobil Ryzenjei még nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, az biztos, hogy az Intel tartogat még meglepetéseket. A gyártási problémák viszont még továbbra is okozhatnak fejtörést a vállalatnak, 2019-ben ugyanis ez okozta az egyik legnagyobb gondot az Intelnél, épp ezért kezdtek elpártolni tőlük a gyártók. Remélhetőleg ezeket 2020-ra sikerül kiküszöbölniük.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×