Az évek során rengetegszer belefuthattunk már az eredeti Star Wars: Knights of the Old Republic felújított verzióját ígérő cikkekbe és híresztelésekbe.

És most, lassan 2 évtizede a megjelenés óta még mindig üres kézzel vágyakozunk a régi klasszikus után. Most viszont úgy tűnik, talán mégis van fény az alagút végen. A Cinelinx két független forrásra hivatkozva is állítja, zárt ajtók mögött, de a remake ismét zöld utat kapott az EA-tól azok után, hogy az elmúlt időkben hosszú időre jegelve lett, teret adva ezzel más játekoknak is a sorozatból, mint amilyen a Star Wars Jedi: Fallen Order is volt.

Annak ellenére, hogy a kiadó valószínűleg ismét dolgozik a címen, annak részleteiben nem lehetünk biztosak. Az egyik névtelen forrás a teljes remake helyett inkább egyfajta újragondolását emlegeti a eredeti résznek amibe “az első két játék elemeit fogják integrálni, hogy bizonyos dolgokat beemelhessenek a Star Wars kánonba.”

Most hogy ebben mennyire lehetünk biztosak, azt rátok bízzuk, az viszont tény, hogy míg nincs a birtokunkban kétséget kizáró bizonyíték ezzel kapcsolatban, érdemes a helyén kezelni, nehogy csalódás legyen a vége, mint ahogy a Bioware vállalása is szomorú véget ért a cím felújításával kapcsolatban.

Az eredeti alkotás 2003-ban látott napvilágot és máig a Star Wars játékok csúcsaként tartják számon, köszönhető ez a lehengerlő történetvezetésnek, az akkoriban lenyűgözőnek számító szinkronnak és természetesen az ambíciózus és élvezetes játékélménynek.

Vajon a mai bejelentés híre lesz az, ami végre igaznak bizonyul? Reméljük, mi mindenesetre már tűkön ülve várjuk, bármi is sül ki ebből.

×