Felbukkanása óta is töretlenül terjed a kínai koronavírus és ez már a profi esport szcénára is kihatással van.

A Vuhan városából indult fertőzés napról-napra egyre gyorsabban terjed, így egyre valószínűbb, hogy az erőfeszítések ellenére is hosszú időbe fog telni annak megfékezése. Tekintettel a kialakult helyzetre, az LPL és LDL meccseit is határozatlan időre felfüggesztették. Jelenleg a kínai holdújév miatt szünetel a versenysorozat, ám így ezt követően sem fog mindaddig elindulni, míg a vírus veszélye fennáll.

Az LPL ütemterve már így is borzasztóan erőltetett volt, a hét minden napján zajlottak a mérkőzések, így ez a csúszás érthetően további stresszt helyez majd a csapatokra országszerte.

Egyes meg nem erősített pletykák szerint a szünet egészen áprilisig eltarthat és hasonló közleményt adott ki a központi sportbizottság is, miszerint minden sporteseményt érdemes lenne áprilisig inkább lefújni. Ebbe tartozhat bele a lol profi ligája is, ám ez egyelőre találgatás és inkább az egészségügyi erőfeszítéseken, mintsem a szervezőkön fog múlni.

A 2020-as világbajnokság helyszíne szintén Kína, így reméljük októberig sikerül teljesen megfékezni ezt, de ha legrosszabb esetben az alatt a 8 hónap alatt sem sikerülne ez (amire azért elég kicsi az esély), ez lesz sajnos a legkisebb problémánk.

×