A fiatal játékos nem vette jó néven, hogy karaktere mostantól nem vehet részt az online társalgásban, így a bírósághoz fordult.

Nehéz nevetés nélkül átolvasni a fiatalembernek a történetét, akik 2019-ben vette fel a harcot egy nagy játékcég ellen. Persze az álmok országában minden lehetséges és lehet, hogy nincs még olyan társadalom a földön, ahol több bíróságnak kell pénzt és energiát fordítania arra, hogy elmagyarázza egy sértődött felnőttnek, hogy nem fog többezer dolláros kártérítést kapni, amiért letiltották a chatjét egy virtuális világban.

Amro Elansari 2019 áprilisában vette észre, hogy a Runescape nevű MMO játékban az adminok által muteolva lett. Sajnos arról nem találtunk információt, hogy miért kapta az eltiltást, de azért azt nem osztogatják csak úgy, így feltételezhetjük, hogy volt mivel kiérdemelnie ezt a játékosnak. Amro írt a fejlesztőknek, de azok kérésére sem oldották fel az eltiltást, ezért logikus következő lépésként beperelte a játék fejlesztőit.

kép forrása: gamingsystemrequirements.com

A vád szerint a Jagex, diszkriminálta őt és megsértették a szólásszabadsági jogait. „Meglepő” módon első fokon visszadobták a kérelmét és Mark Kearney bíró próbálta elmagyarázni a felperesnek, hogy az alkotmányos jogrend szólásszabadsági rendelkezései nem magánszervezetekre vonatkoznak, így a saját játékán belül a Jagex azt némít, akit csak szeretne.

Most persze azt gondolhatnánk, hogy Amro feladta a történetet, hiszen ilyen hamar és ilyen egyértelműen dobták az ügyét, de a sztori itt még nem ér véget. A felperes továbbment és fellebbezett a döntés ellen, de sajnos a következő bíróságon sem járt sikerrel.

Amro másik vádja szerint diszkriminálták a többi játékossal szemben, mivel azok szabadon beszélhettek, ő pedig nem. A bíróságon így kénytelenek voltak Amronak felolvasni a diszkriminációs törvények alapvető irányelvét, miszerint rassz, bőrszín, vallás vagy nemzeti hovatartozás alapján tilos egyéneket megkülönböztetni. Mivel ezeknek egyikét sem tudta bizonyítani a felperes, így a játék fejlesztői semmilyen formában nem sértették a törvényt.

Később kiderült, hogy az úriembernek nem ez volt az első rodeója, ahogy mondani szokták. Amro úgy tűnik egy ilyen perből szeretne meggazdagodni. Nem is tétlenkedik, hiszen már 10 pernél tart másfél év alatt, legutóbb épp a Tindert perelte.

Szerintetek sikerül végül neki?

forrás: pcgamer.com

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×