Minden streaming platform keményen próbál az élre törni, habár a Twitch úgy tűnik nem érzi veszélyben magát.

Az Activision és a Google nemrég jelentette be többéves együttműködési megállapodását, amivel még jobban megszilárdítják a Youtube Gaming platformját. Az egyesség az Overwatch, Call of Duty és Hearthstone ligákat érinti, persze a kínai közvetítési jogokat külön értékesítik. Eredetileg ezeknek a közvetítéseknek főképp a Twitch.tv platform adott otthont, viszont szerződéseik már lejártak az Activisionnel és a Google kapott az alkalmon.

Most, hogy a Twitch már nem egyeduralkodó hatalom, azt hinnénk, hogy bármit kifizet, hogy a legnagyobb esportágak közvetítései továbbra is náluk maradjanak, de úgy látszik a cég képtelen versenyezni a Google nyújtotta lehetőségekkel, vagy nem is akar. Pedig komoly bajban lehetnek ha ez így megy tovább, hiszen a Mixer és a Facebook Gaming már több nagy streamert átvett tőlük és már az esport közvetítések nézői is erősen megoszlanak a platformok között.

„A Youtube Gaming napi több mint 200 millió játékosa évente több mint 50 milliárd órányi tartalmat néz meg. A játékosok és szenvedélyes rajongóik számára a Youtube biztosítja a világ legnépszerűbb videojáték platformját.”

 

Ryan Wyatt a Youtube Gaming vezetője maga is Call of Duty kommentátor volt korábban, így nagyon lelkes a megállapodással kapcsolatban. Azt is kijelentette, hogy a három új esportág játékosai mind számíthatnak a Google Cloud nyújtotta forradalmi technológiára, ami lehetővé teszi majd számukra a legjobb elérhető teljesítményt.

Te szoktál a Youtube-on esport közvetítést nézni?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×