A VAVA Voom 24 bluetooth hangszoróval nincsenek sehol hatalmas problémák, ám nem is emelkedik ki túlságosan a mezőnyből.

A hangszóróból a forgalmazó tesztpéldányt bocsátott a rendelkezésünkre, ezen teszteltük a működését, ám a cikk tartalmába nem szóltak bele, és nem kapták meg publikáció előtt.

A VAVA Voom 24 hangszóró első ránézésre stílusos, jó anyagból készült, simán jól mutat akár egy íróasztalon, akár egy kempingsátorban – csak kicsit kár, hogy a teljesítménye nem minden esetben támasztja ezt alá.

Sokat markol, keveset fog

Feltűnő a hangszóró két oldalán a két nagy mélynyomó, melyek arra engednek következtetni, hogy ütős basszust kapunk majd hangzás terén. Egy olcsóbb hangszóróhoz képest természetesen tényleg jól szólnak a mély frekvenciák is, ám hamar kiderülnek a hiányosságok.

Otthoni zenehallgatáshoz, sőt, még akár egy házibulihoz is szívesen ajánlanánk a hangszórót, ám amint kimegyünk a négy fal közül, elvész a basszus. Egy kempingben, tábortűz mellett már inkább csak elmegy. A két mélynyomó sem elég erős ahhoz, hogy a szabadteret bemozogják, pedig ha a többi tulajdonságát nézzük a hangszórónak, mintha épp erre tervezték volna.

Praktikus apróságok

A Voom 24 ugyanis IPX5 fröccsenésálló besorolást kapott, a nevében szereplő 24 pedig az üzemidőre utal – órákban. Az 5200 mAh-s akksi tényleg sokáig bírja, még ha a papíron 24 órát nem is feltétlenül tudja minden esetben hozni (valószínűleg csak a legkisebb terhelés mellett bírja eddig), 16-22 órát simán bír normál használat mellett, ami még így is bőven elég egy egész hosszú hétvégi túrázáshoz, ha csak esténként kapcsoljuk be.

A vízállóság jegyében néhány dolog lett csak feláldozva: az egyik a levehető gumi sapka a micro USB töltőcsatlakozón és a 3,5 mm-es jack dugó csatlakozója fölött (ez utóbbi amúgy külön pirospont, hiszen kábeles csatlakozással még tovább spórolhatunk az akksi üzemidején). A másik viszont a hangszóró tetején elhelyezett gombokat és mikrofont érinti: ezek sem lógnak ki a háromszög alakú testből, hanem egy vastag gumilap alatt vannak.

Ennek köszönhetően kifejezetten nehéz és kellemetlen nyomkodni ezeket a gombokat, a mikrofon hangzása pedig tompa, recsegős – bár jegyezzük meg, ezzel a hangszóróval a többség valószínűleg nem telefonálgatni fog. A gombokat viszont gyakran kéne használnunk: a hangszóró hangereje ugyanis furcsa módon nincs összekötve a telefon hangerejével. Külön kell felhangosítani maxra a hangszórót, hogy a telefon teljes hangerőspektrumát elérjük. Nehéz megítélni, hogy ez jó vagy rossz megoldás-e, de kétségtelen, hogy a hangszórópiacon mindenesetre szokatlan.

 

 

Összefoglalás

VAVA Voom 24 – A megfizethető középszer


Szerzői értékelés

6

Végső soron a hangszóró jól néz ki, és stílusos alternatívája lehet a gagyi kínai vackoknak, de ez korántsem jelenti azt, hogy keresve ne találnánk ugyanebben az árkategóriában jobb hangzású hangszórót – még ha ezért le is kell mondanunk néhány hasznos apróságról, mint a vízállóság, vagy az üzemidő.

Stílusos dizájn

IPX5 fröccsenésállóság

3,5 mm Jack csatlakozó

Hosszú üzemidő

Gyenge basszus hangzás

Alacsony hangerő kültéri használathoz

Nehezen benyomható gombok

Olvasói értékelés

0

×