A WESG hivatalos közleményben jelezte, hogy a kínai Vuhanból elterjedt vírus miatt kénytelen lemondani a 2020-as APAC Finals bajnokságot.

A Vuhan-vírusként elhíresült koronavírus-alfaj az elmúlt hónapokban aggasztó sebességgel terjed. Az alapvetően influenzára hasonlító betegség sorra szedi az áldozatait, mostanáig 600 hivatalos megbetegedést rögzítettek, ebből pedig 18 halálesettel végződött. Mostanra a főleg dél-kelet-ázsiai régiót sújtó betegség az esportot is elérte. Február 16 és 18 között rendezték volna a World Eletronic Sports Games 2020 Asia-Pacific Finals bajnokságot, ahol 16 csapat mérte volna össze erejét.

Most azonban a bajnokságot szervező WESG hivatalos közleményben jelezte, hogy elhalasztják a versenyt, egyelőre meg nem határozott időpontban rendezik meg.

A közleményben kifejezetten a koronavírusra hivatkoznak, mondván, a betegség komoly járványfenyegetést jelent, ezért korlátozni próbálják a nemzetközi utazásokat. „Ahogy az esemény tovább alakul, további közleményeket adunk majd ki. A fertőzött betegeknek és családjaiknak pedig mielőbbi gyógyulást kívánunk” – zárják a bejegyzést.

A hír tehát 16 csapatot érint most az ázsiai régióból, köztük olyanokat, mint az újonnan Virtus.pro színek alatt játszó ex-AVANGAR, az Invictus Gaming vagy a Syman Gaming. A teljes listát itt nézhetitek:

Koronavírus

Tekintve hogy a vírus egyelőre csak a dél-kelet-ázsiai régiót érinti komolyan, attól nem kell tartani, hogy amerikai vagy európai bajnokságokat kellene lemondani. Azonban ahogy a betegség egyre szélesebb körben elterjed a világon, az sem kizárható, hogy más LAN-bajnokságokat is érint majd a hír.

Reméljük, az LCS-t nem kell átszervezni majd a koronavírus miatt.

borítókép forrása: businessinsider.sg

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×