A szlovák veteránt a Symantól érkező tapasztalatlan, de annál drágább orosszal próbálnák meg pótolni. 20 éves fiatal érkezhet a Na’Vi kezdőjébe.

Tavaly már felröppentek a hírek, hogy a Natus Vincere 2020-ban kispadra küldené GuardiaNt, amit úgy tűnik meg is lép az ukrán szervezet. A Na’Vi aktívan keresi a magyar felmenőkkel rendelkező játékos utódját, és úgy tűnik, hogy a Syman játékosa, Ilya “Perfecto” Zalutskiy lehet a befutó.

A transzfer nagyjából 200 ezer dollárba fog fájni az ukránoknak, ennyi a kivásárlási ára a 20 éves orosz fiatalnak. Perfecto érdemben még semmit nem tett le az asztalra, és a top tier csapatok ellen se mutatott kiemelkedőt. A HLTV statisztikái szerint ő volt a legjobb a Syman csapatából a berlini Majorön, de ez aligha érhet ennyi pénzt.

De akkor mire fel ez a horribilis összeg?

A válasz a csapatlisták leadási határideje lehet, a Na’vi-t sürgeti az idő. Február 1-én indul az ICE Challenge, amire hamarosan meg kell határozniuk a kezdő ötöst. Továbbá a 2020-as ligákra (ESL Pro League, Blast PRO) szintén le kell adni egy névsort, ahol érdekelt lesz a csapat.

Az utóbbi 4 hónapban GuardiaN nem igazán találta magát, aminek a csapat látta a kárát. Továbbá 2019 második legjobb játékosa, s1mple is visszatérne az AWP-zéshez, így GuardiaN már duplán „útban van”. Ha a Perfecto transzfer megszületik, akkor az ukrán zseni visszakerülhetne régi posztjára. Kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentést az ügyben.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×