Matematikai hiba, vagy tudatos marketing áll vajon a Riot Games üzletpolitikája mögött?

Az idei év első eventje újabb nyalánkságokat hozott a League of Legends világába. Érkeztek új skinek, küldetések, passok, és orbok is, eddig minden rendben is volna. A Mecha Kingdoms esemény mellé azonban 2 új csomaggal is gazdagodtunk, melyek értéke csak látszólag arányos egymással.

Az egyik 2500 RP-be kerül, tartalma 10 Orb, 1 Lucky Roll, valamint 160 Event Token. A másik 7500 RP-be kerül, 30 Orbot, 1 Jackpotot, és 480 Tokent tartalmaz. Ha csak ránézünk az értékekre akkor úgy tűnik, a nagy csomag ténylegesen háromszorosa a kicsinek.

De ha kiszámoljuk, akkor már nem ennyire egyértelmű a helyzet.

A Lucky Rollból ugyanis egy darab 1350 vagy drágább kinézet töredéket bonthatunk. Ha hármat veszünk belőle, értelemszerűen három ilyen töredék üti a markunkat. Ezzel szemben a Jackpot csak 2 darab 1350 vagy drágább skinshardot, és egy 525 és 975 közötti kinézetet rejt. Akárhogy is nézzük, három darab 2500-as csomag jobban megéri, mint a 7500-as.

A dolog persze kibukott, és most áll a bál. A nagy csomag vásárlói teljesen érthető módon felháborodtak, kompenzációt követelnek és átveréssel vádolják a fejlesztőket. Vajon tényleg csak félreszámolták, vagy így akarták rávenni a vásárlókat a még több vásárlásra? Megoldás, kompenzáció és bundle bővítés egyelőre nincs, ezért mostantól aki vásárol, kizárólag a kisebbet vegye!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×