Sokan a koreai Challenger divíziót tekintik a meta alapjának. Az ázsiai régióban szörnyen teljesítenek a tradicionális lövészek. A ranglétra tetején is egy lövész áll, ő Taliyah-t erölteti.

Az új szezon során újból beütött a krach boton, a tradicionális attack speed lövészek eltűntek az ösvényről. Jelenleg a legtöbb szerveren a caster típusú ADC hősök vannak előtérbe helyezve, vagy folytatódik a tavaly jól megszokott rugalmas ösvény duók rendszere.

SPG DalkA, a Spear Gaming vezetőedzője, a koreai Challenger ranglétra csúcsára lőtte magát off-meta választásával. Tudta jól, hogy jelenleg nem érdemes lövészt alkalmazni, így találta magának Taliyah-t. Ha egy erős CC-vel rendelkező támogatóval párosítjuk (Leona, Nautilus, Thresh), Taliyah igazi „kill lane” nyomást tud ellenfeleire helyezni.

DalkA is pontosan ezt a hadviselést alkalmazta.

Ugyan az LCK közelgő startja miatt mostanában már nem volt sok ideje a játékosnak Solo Queue-zni, így Challengerből automatikusan lecsúszott Grandmasterbe. Ettől még jól látható, hogy mennyire impozáns statisztikákat halmozott fel Taliyah-val, jelenleg 42 mérkőzésből 76%-os győzelmi aránya van.

Forrás: op.gg

Mivel a Taliyah lane az agresszivitásra épül, valamint az ellenfelek ellehetetlenítése a cél. A legjobb rúnának a Dark Harvest bizonyult a karakterhez.

A jelek szerint tehát ez az év sem lesz a kedvence a Vanye, vagy Jinx main játékosoknak, cserébe újból meta lett Miss Fortune és folytatódhat a mage-ek használata az alsó ösvényen.

Kíváncsian várjuk, hogy Korea után Európa, vagy éppen Amerika hogyan értelmezi a jelenlegi metát. Mind az LCS és az LEC a héten kezdődik, reméljük érdekes mérkőzéseket láthatunk!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×