A norvég és német fogyasztóvédelmi hatóság néhány éve pert indított a Nintendo ellen. A bíróság végül döntött: a Nintendo jogszerűen járt el.

A Nintendo hosszú peres eljárás után győztesként távozott a bíróságról, miután a német és norvég fogyasztóvédelmi hatóság pert indított ellene. A Nintendo a bíróság szerint jogszerűen járt el, bár a fogyasztóvédelmi hatóság fellebbezett. Az ügy még több évig is elhúzódhat – írja a norvég gamer oldal, a PressFire.

A per akkor indult, amikor a német és norvég fogyasztóvédelmi tanács úgy gondolta: a Nintendo jogszerűtlenül jár el, amikor a Switch eShop-ban a termékek előrendelését nem lehet visszavonni, annak ellenére, hogy a játék még nem játszható. A bíróság azonban úgy határozott, hogy a tény, hogy a felhasználók nem vonhatják vissza az előrendelést, jogszerű. A felperes persze csalódott: azt mondják, mindenképp fellebbeznek.

Kép forrása: Youtube

A Nintendo szerint a rendszer egyáltalán nem sérti az elállás jogát, hiszen a vásárlás befejeződik, a termék előzetesen letölthető még akkor is, ha a játék hivatalosan nem jelent meg. A Nintedo arra is felhívta a figyelmet, hogy a szerződés értelmében a fogyasztó elfogadja a vásárláskor, hogy lemond az elállás jogáról. A hatóság szerint ennek ellenére, amíg nem játszható a játék, addig nem történt adás-vétel.

A döntés december elején született meg, a bíróság pedig úgy határozott, hogy a Nintendo jogszerűen jár el. Az ügynek persze nincs vége, a fogyasztóvédelmi hatóság folytatni szeretné a peres eljárást.

Szerinted a Nintendónak vagy a hatóságnak van igaza?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×