A Tinder és a Noonlight közös vállalkozása egy ingyenes applikáció, ami lehetővé tenné a vészhívást egy gombnyomás által.

Gyerekkorunkban sokszor mondták a szüleink, hogy ne álljunk le idegenekkel beszélni az utcán vagy az interneten és persze sose szálljunk be ismeretlen ember autójába. Ez mára teljesen átfordult és a legpraktikusabb módja a városbeli utazásnak az Über (bár Magyarországon ezt ellehetetlenítették) és az egyik legerőfeszítésmentesebb ismerkedési forma a Tinder.

kép forrása: imagazin.com

A Tinderen pár perc alatt többszáz felhasználót átpörgethetünk és ha kölcsönös a vonzalom már mehet is a chatelés. Ezután már csak az élőben való találkozás van hátra, de persze semmi sem garantálja, hogy a felhasználó profilja híven tükrözi a randin megjelenő személyt. Szerencsére a meglepetés legtöbbször csak a testsúly vagy a magasság, de sajnos tragikus eseményeket is lehet már az applikációhoz kötni.

Ezeket megelőzendő fogott közös munkába a Tinder és a Noonlight fejlesztői csapata és készítettek egy pánik gomb prototípust, aminek használatával elkerülhetők lehetnek a veszélyes szituációk. Az applikációt ingyenesnek szánják és a Tinder profilunkon is megjelenne, hogy használjuk. A geolokáció engedélyezésével pontosan meg tudnák határozni a helyzetünket, így tudja a diszpécser hova küldjön segítséget. A fejlesztők előre biztosították róla a felhasználókat, hogy ezekkel az információkkal semmiképp sem élnek vissza. Bár a Tinder nem a biztonságos adatkezelésről híres.

kép forrása: imagazin.com

A gomb megnyomása után egy előre megadott kódot kér majd a Tinder és csak ezután kapcsolja a segélykérő vonalat, ha szóban is megbizonyosodtak a veszélyről, vagy nem jön válasz, akkor már indul is a rendőr.

Ez persze rengeteg felesleges rendőri kiszálláshoz is vezethet, de a fejlesztők szerint inkább bevállalják ezt, minthogy egyszer ne jöjjön a segítség, amikor kéne.

Szerinted jó ötlet a pánikgomb bevezetése?

Forrás: index.hu

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×