Avagy mit kellene helyrehoznia a PUBG Corp.-nak idén.

2019-ben elég változatos volt a PUBG világa, habár ezt főként a bugoknak köszönhettük. A játékosszám folyamatosan csökkent, majd végül stagnálni kezdett, ami részben a hype múlásának, részben pedig a fejlesztők töketlenkedésének volt köszönhető. Viszont eljött az új év, ezzel az új remények. Mi pedig összegyűjtöttük, hogy mit várnánk 2020-ban a játéktól.

Optimalizáció

A legdurvább gamer konfigokon is megakad a játék

Noha, annak ellenére, hogy utólagosan rengeteget javíthatunk a játék futási teljesítményén. A játék a mai napig hemzseg az optimalizációs hibáktól, pedig a FIX PUBG projekt során a fejlesztők megígérték, hogy megtesznek mindent azért, hogy helyrehozzák az elmaradásaikat. Ideje lenne meghirdetni a második felvonást, mert még mindig olyan brutális fps eséseke tapasztalhatunk a régebbi generációs processzorok, illetve videókártyák esetén, hogy az valami elképesztő.

Új pálya

Noha épp most érkezett meg Karakin, az éven számítunk még új pályára. Legalább egy 8×8 km-es területnek örülnénk, ami érdemben felér Erangelhez. A legfájóbb pont egyébként pont az, hogy Erangellel olyan magasra tették a lécet, hogy azt azóta sem tudták megugrani.

A tavaly remaster verzió jó pont volt, de idén azért már többet várnánk.

Egy jól átgondolt, megfelelő compounddal rendelkező pályára gondoltunk, ami ismét egy új környezetbe repítene el. Lehet ez akár modern, akár poszt-apokaliptikus kor, a lényeg, hogy legyen jó hangulata, egyedi arculata a pályának. Ezt a legnehezebb elérni.

Változó időjárás, napszak

Azért ez már nem mindennapi látvány

A fejlesztők a kezdetben rengeteget hangoztatták, hogy arra törekednek, hogy a játék a lehető legrealisztikusabb legyen. Azóta beütött a skin mizéria és mintha ez teljesen feledésbe merült volna,  de azért még van okunk reménykedni. Teljesen más lenne a játék hangulata, ha időközben is folyamatosan pörögne az idő, ennek megfelelően az időjárás is változna, csakúgy, mint a mindennapokban. Elvégre nincs kőbe vésve, hogy mennyi időt vesz igénybe egy meccs. Rengeteget dobna a játékon, ha mondjuk hajnalban kezdenénk és szép lassan felkelne a nap, ezzel együtt változnának az árnyékok és mondjuk jönne egy pár perces záporeső. Tudom, most is ott a dinamikus időjárás, de lássuk be, az elég gyengére sikerült.

Tematikus programok

A Fortnite egyik legjobb újítása, hogy folyamatosan változtatnak a térképen, ezzel folyamatosan fenntartják az érdeklődést. Elvégre mindenkit érdekel, hogy mi változott a pályán, még ha az csak időszakos is. Az italautomaták egyébként egy jó kezdet volt, azzal fel tudták dobni a pálya egyes részeit.

De mi lenne akkor, ha vízivárost teljesen átépítenék, egyedi dizájnt kapna, mondjuk egy működő dodzsemmel és hirtelen felemelnék az AR/SR lootját?

Ugye, hogy egyből vonzóbb lenne mindenki számára? Pont az ilyen apró részletek teszik élővé a világot.

Anti-cheat problémák megoldása

Ha azt hinnénk, hogy az utóbbi időben egyre kevesebb a csaló, akkor van egy rossz hírünk…  Még mindig rengetegen próbálkoznak csalással, a hardveres ban pedig úgy tűnik mégsem üzemel megfelelően, hiszen folyamatosan jönnek új accounttal a csalók. Mindemellett az anti-cheat rendszer folyamatosan kapcsol le tiszta játékosokat. Az esportolók esetén igaz, hogy gyorsan reagálnak, viszont az egyszeri mezei játékosokat úgy lepattintja a support, ahogy a nagy könyvben le van írva. Ezzel sürgősen kezdeniük kellene valamit.

+1 összeszedett, világos kommunikáció

Elkezdődött 2020, de még semmit sem tudunk az éves ütemtervről. Korábban persze már bebizonyították, hogy egyszerűen nem tudják tartani a kitüntetett időpontokat, egyes újítások pedig sosem érkeztek meg (khm taktikai pajzs), de ettől függetlenül legalább láttuk, hogy mire számíthatunk az éven. Ezen felül a kommunikációra még mindig jobban oda kellene figyelniük, hiszen teljesen véletlenszerűen változtatnak meg olyan dolgokat a játékban, amiről egy szót sem szóltak (legutóbb a Kar98k esetén).  Amikor felmerül egy probléma, hirtelen kapkodásokat látunk, utólag pedig vagy megvalósulnak az ígéretek vagy minden a feledés homályába vész.

Lehet, hogy mi nem vagyunk túl nagyravágyóak, de ha a fentebb említett 6 pont teljesülne, mi már boldogak lennénk. Ehhez persze egy olyan csapatra és vezetőkre van szükség, akik előtt ott lebeg világosan a cél. Jelenleg inkább úgy tűnik, mintha folyamatosan jönnének a kontentek, de hiányzik a lelkesedés. Kicsit gyakrabban megdobhatnák a játékosokat egy-egy menő skinnel, ezzel is megköszönve, hogy kitartottak mellettük idáig. Az ilyen apróságok úgy hiányoznak, mint egy falat kenyér. Persze mi reméljük a legjobbakat!

Ti mit vártok idén a PUBG-tól?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×