Lassan egy éve húzódik a kifizetési botrány, a ki nem fizetett játékosok egyre türelmetlenebbül várják az őket megillető nyereményt.

A CS:GO Világbajnokság már jó ideje kihalt a profi mezőny versenynaptárából. A korábban nívós versenyt később a WESG próbálta meg feléleszteni, kicsit más szabályokkal. Az eredeti CS:GO Világbajnokság koncepciója az volt, hogy minden országból egy csapat indulhatott, és egy csapatból maximum három játékos jöhetett egyszerre.

Aztán jött a WESG, ahol az egyetlen kikötés annyi volt, minden csapattag egy országból származzon. A nyeremények elképesztő magasságokból indultak, kezdéskén 1,5 millió dolláros volt az összdíjazás.

2019 márciusában ez már „csak” 900 000 dollár volt, ekkora nyerte meg a bolgár Windigo a nagydöntőt.

Győzelmükért 500 000 dollárt ígértek nekik a szervezők, amiből azonban a mai napig nem kaptak egy centet se.

A csapat korábbi játékosa, v1c7oR már 10 hónapja várja a neki szánt összeget, de hiába. A WESG nyereményét egyébként papíron az Alisports, az Alibaba Groupba tartozó vállalat biztosította volna. Vagyis attól nem kell félni, hogy becsődölt volna az AliExpress, egyszerűen nincs kedvük fizetni.

150 millió forintos tartozás, játékosokra lebontva már tényleg egy olyan összeg, amit alaposan megérezhetnek a játékosok. Reméljük v1c7oR és a Windigo esete felkelti az illetékesek figyelmét, és kiharcolják végre a szervezőkből a nekik járó összeget.

Sajnos a megcsúszott fizetések nem egyedi esetek a CS:GO világában. Korábban már írtunk róla, a MIBR játékosok is hónapok óta várják a beérkező pénzeket. Rossz belegondolni, hogy a csillogó, menő rendezvényeken mögött ilyen problémák és bénázások húzódnak meg.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×