Az internetben az élen járunk!

Mi, magyarok imádunk panaszkodni. Pedig ha valamiért nem szabad panaszkodnunk, azok a hazai internetárak. Az egyesült királyságbeli Cable.co.uk ugyanis idén is közzétette a nagy nettérképét, amelyben az országokat az azokban elérhető internetárak alapján rangsorolták. Jó hír, hogy Magyarország a világ azon országai közé tartozik, ahol 5-20 dollár között lehet internethez jutni.

Nem mellesleg ez azt jelenti, hogy hazánk internetárai az egész világon a legolcsóbbak közé sorolható.

Internet árkörkép / Forrás: cable.co.uk

Egész pontosan Magyarországon átlagosan 16,91 dollárba kerül az internet előfizetés, azaz nagyjából 5 100 Ft-ot fizet egy család a szolgáltatásért.  Ezzel hazánk a 26. helyen végzett az olcsósági sorrendben. Tőlünk nyugatabbra pedig potenciálisan nő az internet előfizetések ára. Ausztriában például 36 dollárért kínálják az előfizetéseket átlagosan, ellenben Romániában csupán 8,15 dollárt, Ukrajnában pedig már csak 6,64 dollárt kérnek el az internetezni vágyóktól.

Az első helyen Szíria végzett, itt csupán 6,6 dollárt, azaz 1 900 Ft-ot kell otthagyni a szolgáltatásért, második Ukrajna, a harmadik helyen pedig Oroszország áll, ahol 7,53 dollár egy előfizetés.

Ezzel szemben az amerikaiak átlagosan 50 dollárt fizetnek a szolgáltatásért. A legrosszabbul Afrika áll, itt ugyanis már az is jónak számít, ha az adott országban elérhető az internet. Mauritániában például 695 dollárt kérnek el a netért, de ez még így is jóval olcsóbb, mint Yemenben, ahol már aranyárban mérik a szolgáltatást, egész pontosan 2500 dollárt kérnek a hozzáférésért.

Országok internetsebesség szerint rangsorolva / Kép: cable.co.uk

Korábban az átlagos net sebességet is rangsorolta ugyanez a cég. Ekkor hazánk a 20. helyen végzett, 31,1 Mbit/s-os átlagsebesség mellett.

Ha ezt is hozzávesszük a korábban említett internet előfizetési sorrend mellé, akkor egyből jobban állunk,

ugyanis míg Szíriában hiába olcsó az internet, de azért a pénzért a vásárlók átlagosan 0,95 Mbit/s-os internetet kapnak, ami máris nem olyan jó ár/érték arány.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×