A tavalyi profi meta meghatározó lapja visszatér, és lehet, hogy idén is átrendezi a jobbhátvédek rangsorát a francia védő.

Kenny Lala a FIFA19 talán az egyik legmeghatározóbb jobb bekkje volt. Már év eleji InForm lapjával a legtöbb profi csapatában megtalálható volt, amit headliners kártyája csak tovább tetőzött. Az idei promo alkalmával, egy Moments SBC-vel büszkélkedhetett, ami a tavalyi 88-as lapjának állít emléket.

A FIFA 20 ezzel igazi Kánaán lett, jobb hátvédeket illetően.

Bekerült Gianluca Zambrotta, valamint Carlos Alberto ikonként a játékba Zanetti mellé. Nelson Semedo a maga 82-es lapjával és perfect linkjével Messihez, az összes LaLigás, és Messis csapatban megtalálható. Az angoloknál ott van Kyle Walker, és Trent Alexander Arnold, szóval mindenképpen az egyik legsokszínűbb játékot kaptuk idén, a jobb bekk posztot nézve.

Böngészve a fórumokat nagyon sok olyan kérdésbe futottunk, hogy megéri-e megcsinálni Lala SBC-ét, vagy inkább ICON Swapból gyűjtsük ki Zambrotta bébi kártyáját? Vessük össze a statisztikákat.

Moments Lala

Kenny Lala 88-as lapja jelenleg kb 270 ezer zsetonból kihozható. Megszerzéséhez ugyanis egy 85-ös (ebbe kell egy TOTW is) és egy 86-os csapatot kell összerakni.

High/ Medium work rate-je sokat segíthet a támadásokban, így inkább azoknak érdemes használni, akik az offenzív szélső hátvédeket szeretik. Aki a Stay Back While Attackingot használja, ezt a részét nem fogja tudni kamatoztatni. Ugyanez igaz a beadásaira is. 99-es Crossing, szóval ha csak nem félpályáról akarsz ívelgetni, érdemes néha bevonni a támadásba.

Támadás építésben is jól alkalmazható, hiszen a positioning, valamint a passing statisztikái is kiemelkedőek, de ugye egy védőnél a legfontosabb a védekezési statisztikája. Mi elsősorban egy Anchorral alkalmaznánk. A „pace whore-ok” is megnyugodhatnak ezzel egy picit, valamint a kulcs statjait is az egekbe emeli. Igen, tudjuk páran úgyis Shadowt tesztek majd rá…

Most, hogy megvizsgáltuk a franciát, nézzük meg az olasz Világbajnokot!

Baby ICON Gianluca Zambrotta

Zambrotta legkisebb ICON lapja szintén H/M WR-rel rendelkezik. 4-es Skill moves mellé, 5-ös Weak Foot párosul, mely jobb, mint Lala 3 csillagos statjai. Pace-ben is gyorsabb az olasz, valamint 3 centivel magasabb is. Base Chemistry esetén Pace-ben erősebb, valamint Agility, Composure és Heading Accuracy statokban veri meg a franciát. De ennyi, sok minden másban viszont már nemigen veri meg Lala Moments lapját.

Akkor most melyiket érdemes kivenni?

270-ért Lala szerintünk ajándék. Szubjektív véleményünk alapján eddig kiválóan működik, és TOTS-ig bőven ő lesz a francia liga legjobb jobb bekkje. Olcsóbb és szerintem jobb is, mint Semedo Headliners lapja, és La Ligás csapatunk miatt Lenglet, és Griezmann közé be tudjuk linkelni. Ha netán jön egy POTM Ben Yedder, vele tökéletesen beleillik a csapatba, és az ICON Swapból más poszton tudunk majd erősíteni.

Amennyiben viszont szeretnél Coint spórolni másra, vagy olasz csapatod van, akkor Zambrottát neked találták ki. Vagy ha nem tudod linkelni, esetleg csak a cselre mész még a jobb hátvéddel is, akkor is tökéletes választás. Ezeket leszámítva viszont Lala mellett tesszük le voksunkat.

Hogyan lehet beépíteni Lalát?

Szerencsére idén is nagyon sok francia játékos van a meta lapok között. Spanyol Ligában Lenglet vagy Varane és Dembelé közé érdemes betenni 4-5-1-es felállásban. Ha van egy Messink a jobb szélen, akkor Griezmann lehet a segítségünkre, 4-3-3-as felállásban.

Angol csapat esetén Laporte és Sissoko közé fér be könnyedén. De Sissoko helyett Kanté, és Pogba is tökéletes.

A németeknél Konaté számít meta lapnak, és Tolissóval kiegészülve megvan Lalának a 10-es chemy.

Strong link kiépítésénél segítésünkre lehet Mbappé, vagy Ben Yedder is, akik szintén francia ligás játékosok, és francia nemzetiségükkel erősítik Lalát.

Ti kit választanátok a két lap közül?

×