Marketingből csillagos ötös! Így kell reklámozni!

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én 10 éve nem nézek tévét és géptelepítésnél is a böngésző után első dolgom felrakni egy uBlockot. De amikor véletlenül belefutok egy tévéreklámba még mindig borsózik a hátam, egyszerűen hazánkban valamiért a reklámszakma a béka feneke alatt trónol. Folyamatosan ömlenek az idegesítőbbnél-idegesítőbb reklámok, mintha egymásra akarnának kontrázni a marketingesek. Erre a sokak által lenézett Kínában olyan PUBG Mobile reklámblokkok futnak a TV-kben, hogy attól dobtam egy hátast.

Nálunk miért nem lehet hasonló színvonalú reklámokat látni?

Ha hazánkban is hasonlóan ötletes, vicces és jól szerkesztett reklámok futnának, akkor lehet, hogy nem igyekezne mindenki azonnal elkapcsolni, amint beüt a reklámszünet.

https://www.youtube.com/watch?v=7M5fHzGtM1w&feature=youtu.be

 

Mivel a reklámok a kínaiakat célozzák, így nem érthetőek el angol nyelven, de ez nem vesz el semmit az értékükből. Az utolsó videó egyébként külön dicséretes, ugyanis szembe megy a médiában gyakran hangoztatott előítéletekkel. Ebben például egy családot láthatunk, ahol a PUBG Mobile, vagyis pontosabban a kínai megfelelője, a Game for Peace hozza össze a családtagokat egy közös játék erejéig.

Mennyivel más hasonló kontextusban látni a játékokat, nem?

https://www.facebook.com/groups/pubgmobilkozosseg/

×