A közösség egyre biztosabb benne, hogy készül a GTA 6, amit a Rockstar bármelyik pillanatban bejelenthet. Ezt most adóügyi papírokkal próbálják bizonyítani.

A Rockstar North, a Grand Theft Auto sorozatról ismert brit fejlesztő valószínűleg javában dolgozik a GTA 6-on. Legalábbis ezt sugallják az utóbbi időkben elterjedt pletykák, valamint az, hogy az osztrák GameWare oldalán pár percig ki is került az előrendelhető játék. Egy nemrégiben közzétett adókérelemből azonban az derül ki, hogy valóban készülhet a sorozat következő része – írja a GamesRadar.

A TaxWatch UK hozta nyilvánosságra, hogy a Rockstar North videojátékokra vonatkozó adókedvezmény igényei jelentősen megnőttek a 2018/2019-es évben, melyet az Egyesült Királyság Adó- és Vámhatóságához adtak be. Nagy-Britanniában létezik egy adókedvezmény azon folyamatban lévő videojáték projektekre, melyek a Brit kultúra részeként regisztrálhatók. A Culturally British adókedvezmény lehetővé teszi a videojáték-fejlesztők számára, hogy támogatásokat kérjenek az Egyesült Királysághoz kulturális kapcsolódó nagy költségvetésű produkciókhoz.

A helyzet az, hogy a videojátékok után befizetendő adó jelentős összeget róna a kiadókra és fejlesztőkre. Ezért igyekeznek szinte minden címre ráhúzni a „kulturálisan brit” jelzőt, hogy részesüljenek a kedvezményben. Jelenleg több mint 500 játék kapta meg a státuszt. Köztük a Marvel Ultimate Alliance, a Halo Wars 2, a Mortal Kombat X, a Tom Clancy’s The Division, a Lego Star Wars és a Sonic Forces, melyeknek nyilván nem sok köze van a brit kultúrához.

Kép forrás: UHUH

De hogy jön ehhez a GTA 6?

A Gran Theft Auto eddig nem részesült ebben a kulturális adókedvezményben. De források szerint a legutóbbi kérelem a GTA következő változatára vonatkozik. Mindeközben a Youtuber, SWEGTA arra hívta fel a figyelmet, hogy a Take-Two Interactive, a Rockstar anyaszervezete gyakoribb játékkiadási ütemtervet állított be a következő évre vonatkozóan. Szerintük ez is utalhat a GTA 6 megjelenésére.

Mind a Take-Two tervei, mind az adókedvezmény igényei valóban érdekesek a Rockstar szempontjából, ez alapján feltételezni a GTA fejlesztését viszont erősen spekulációnak tűnik. Jelenleg még mindig csak annyit tudunk, hogy a rajongók nagyon várják a GTA 6 bejelentését. Egyesek számára pedig rendkívül szórakoztató egy-egy apró infó alapján spekulációt közzétenni. A GTA 6-ot hivatalosan még mindig nem jelentették be. De amennyiben hamarosan megtörténik, talán a következő generációs konzolkiadás is reálisnak tűnik.

Szerinted valóban készül a GTA 6?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×