Scoom szerint nem lehet tovább húzni a döntést.

Nemrég a Ghost Gaming CEO-ja fakadt ki a PUBG Corp.-ra amiért a cég mostohán kezelte a játék esport részét. Persze nem a Ghost Gaming az egyetlen, aki szélnek eresztette csapatát, az utóbbi időben ugyanis egymást követően hagytak fel a profi csapatok a PUBG-vel, az ok egyszerű: nincsenek hivatalos versenyek, a PUBG Corp. hivatalos kommunikációja pedig még mindig a béka segge alatt.

Probléma? Az akad bőven

Erre panaszkodott Scoom is, aki korábban a Team Reciprocity csapatát erősítette, amíg a szervezet fel nem számolta PUBG részlegét.

„Amikor leigazolt a Rec, akkoriban a PUBG sokkal jobb volt. A PGI rendkívül népszerű volt, épp ezért volt érdekes számukra  a játék. Megkerestek, hatalmas tervekkel, pontos, jól strukturált célokkal, ami akkoriban borzasztó jól hangzott. Aztán eljött az időszak, amikor a Rec már nem látott lehetőséget a PUBG-ban, de sajnos teljesen meg tudom érteni őket.”

Novemberben a PUBG Corp. bejelentette , hogy a ligarendszer megváltozik, a helyét a PUBG Global Series veszi át, ami 3 nagy Majorből és egy Global Championship nevezetű nagy döntőből áll. Ezt követően viszont mintha elkezdett volna összeomlani az egész esport részleg. A PUBG Corp. először elkaszálta a PGC skineket, folyton esett a nézettség, a csapatok pedig egyre kevesebb pénzt kaptak a vállalattól. Scoom szerint a Ghost Gaming CEO-ja által bemutatott 173,49 dolláros skinekből bejövő osztalék már csak a jéghegy csúcsa volt.

„Úgy gondolom, hogy itt az ideje eldönteniük, hogy megcsinálják vagy hagyják elsüllyedni (az egész esport részleget)”

Scoom állítása szerint 2019 egy elvesztegetett év volt a PUBG Corp. számára.  Ettől függetlenül a játékos még mindig hisz a vállalatban, ugyanis véleménye szerint a még mindig ez a legjobb battle royale játék, ami tökéletesen alkalmas az esportra. Ehhez viszont profi szervezésre lenne szükség, ami jelenleg nagyon hiányzik.

Scoom és a régi szép idők

Nem csupán a szervezési részen látszik mindez, hanem a kiadó kommunikációja is rendkívül gyenge, de ezt magunk is tapasztaljuk, hiszen gyakorta utólag jelentik be, hogy korábban milyen változásokat eszközöltek. Persze olyan is szép számmal akadt már, hogy utólag sem számoltak be maguktól, csak miután valaki lerántotta a leplet a változásokról.

Na de mennyi az annyi?

A fentebbi képen jól látható, hogy hány csapat szállt ki tavaly az esport részlegből. Noha vannak új jelentkezők,  azt sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a legnagyobb nevek kiszálltak, nem véletlenül.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

Forrás:  Theloadout

×