A fejlesztők nagyobb biztonságban szeretnék tudni a Rainbow Six: Siege szervereket, összesen 14 embert pereltek be DDoS támadás miatt.

A DDoS támadások minden játék, így a Rainbow Six életében is komoly kihívás elé állítják a fejlesztőket. A legproblémásabb időszak 2019 szeptemberében köszöntött az R6-ra, ekkor telt be a pohár a Ubisoftnál. Átfogó tervet hirdettek a DDoS-olók ellen, akik lassítják a szervereket és élvezhetetlenné teszik a meccseket.

Egy hónappal később már az első eredmények is befutottak, a gondos odafigyelés eredményeképp 93%-kal csökkent a DDoS támadások száma. A következő lépésre egészen mostanáig kellett várni, ezúttal érkezett meg ugyanis az igazán elrettentő erejű csapás.

14 DDoS-olással vádolt embert perelt be a Ubisoft, komoly kártérítési igényt előirányozva.

Pontos számot ugyan nem tartalmaz a Kaliforniában benyújtott vádirat, de a megfogalmazás szerint „az okozott kárral egyenértékű kártérítést” kérnek számon. Az SNG.ONE elnevezésű oldal 270 euróért kínált élethosszig tartó DDoS lehetőséget előfizetőinek. Csak be kellett állítani, kit szeretnének lassítani, és mehetett is a BOT-ok támadása.

Reméljük ez az újabb lépés már végleg elrettent mindenkit, aki az R6 szerverekkel szeretne szórakozni.

×