A 3D Realms bejelentése szerint leporolják a Quake II motorra épült sötét hangulatú, mocskos világban játszódó FPS-t.

Nem hinném, hogy sokan emlékeznek az olvasók közül arra az évre, amikor először játszhattunk a The Longest Journey, SoulCalibur, Final Fantasy VIII, Silent Hill, vagy a SimCity 3000 játékokkal. Az 1999-ben piacra dobott véres jelenetekkel és erőszakkal teli Kingpin: Life of Crime azonban sokaknak mélyen bevésődhetett.

Tekintve, hogy nagy sikereket ért el, és közben óriási port is kavart.

Nem sokkal megjelenése előtt zajlott ugyanis az a minden idők legbrutálisabb iskolai mészárlása. Két tizenéves diák 21 embert megsebesített 12 diákot és egy tanárt pedig megölt a Columbine Gimnáziumban. A szörnyű események fényében aztán rengeteg érzelmet kavart és annál több vitát robbantott ki a Kingpin, ami nyilvánvalóan hozzájárult sikeréhez.

Azonban a Kingpin sötét, vértől tocsogó, szókimondó, és mára már vicces textúrákkal felépített világa nem pusztán ezért emlékezetes. A játék ugyanis nem egyszerű agyatlan vérfürdő, hanem egyben jól kitalált küldetésrendszerrel, számos NPC-vel és fejlődési rendszerrel megspékelt shooter. Ráadásul még az erőszakmentes megoldásoknak is adtak teret.

 

A fejlesztők ígérete szerint a javított változat akár 4k ultraszéles monitorokon is élvezhető lesz. Továbbá támogatja majd a 60 fps-t, kontrollerrel is játszhatóvá válik, ráadásul teljesen új küldetésrendszert is kap. Úgyhogy technikai akadálya nem nagyon lesz annak, hogy a mai masinákon is kipróbáljuk ezt a klasszikus darabot. Akár PC-n, PS4-n vagy Xbox-on vagy Nintendo Switch-en szeretnénk játszani.

×