Megváltozik a Legend státusz, a jövőben Major előtti versenyeken lehetne kivívni az automatikus Top16-ba kerülést.

Az eddigi rendszert már ismerjük, megszoktuk, elfogadtuk. Mióta csak Majort rendeznek a CS:GO történetében, a Top8 mindig megkapta a Legend státuszt. Ez automatikus Top16-ba jutást jelentett a következő Major alatt. Mostantól azonban semmi nincs kőbe vésve, automatikusan senkinek nem jár majd a Majorre jutás.

A rendszert az év második Major tornájától kezdve vezetnék be, ahova már pontszámok alapján jutnának ki a csapatok. Az első 2020-as Majort májusban, Rióban rendezi a Valve, itt már élne a pontgyűjtő rendszer. Ezen kívül még két versenyen lehetne pontokat szerezni.

Az a 8 csapat, aki ezen a három versenyen a legtöbb pontot gyűjti, automatikusan kijut a Majorre, megkapják a Legend státuszt.

Arról még nincs hír, hogy melyik két verseny számít majd bele a rioi Major mellett a pontrendszerbe. Azt viszont már kijelentette a Valve, hogy jó pár szabálynak meg kell felelni, ha valaki szeretné magáénak tudni az egyik ilyen „selejtezőt”:

  • július és szeptember között kell tartani a versenyt
  • legalább 24 csapatos versenynek kell lennie, melyből 16-ot a HLTV ranglista alapján kell meghívni
  • LAN résznek is kell lennie, legalább 8 csapattal

Ez a legnagyobb változás 2018 óta, mikor 16 csapatról 24-re bővítették a CS:GO Major létszámát. Szerintetek jó lesz így is a Major?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×