Az árverseny végre elkezdődött.

A CES 2020 nem kecsegetett túl sok jóval az Nvidia számára, tekintve, hogy amíg az AMD bemutatta az új középkategóriás RX 5600 XT videókártyáját, addig ők egyetlen új termékkel sem rukkoltak elő. Az pedig már csak a hab volt a tortán, hogy az AMD azzal reklámozta az új RX 5600 XT-t, mi szerint olcsóbb és erősebb az új kártyájuk, mint a GTX 1660 Ti.

50 dollárral olcsóbb lett

Az Nvidia ezt követően azonnal megállapodott az EVGA-val (akik kizárólagos partnerei), aminek köszönhetően az EVGA RTX 2060 KO-t 279 dolláros árcédulával látták el, ami épp annyi, mint az RX 5600 XT indulóára. Nagyon úgy fest, hogy itt nem is álltak meg a zöldek, ugyanis most újabb árcsökkentést eszközöltek, ám ezúttal több középkategóriás kártyát is érint az árleszállítás.

Változott a verseny, ezzel együtt az árak is / Kép: videocardz.com

A változások az Nvidia referenciakártyáit érintik, a legnagyobb leárazást az RTX 2060 kapta, ami immáron már 299 dollárért hazavihető, ami 50 dollárral olcsóbb, mint ezelőtt. A GTX 1660 Ti ára 279 dollárról 269 dollárra csökkent, a GTX 1660 pedig már csupán 202 dollárba kerül, ami 17 dolláros árkedvezményt jelent.

Mivel a cég nem adott ki hivatalos sajtóközleményt, így nem tudjuk, hogy a változások kizárólag a referenciapéldányokat érintik-e. Remélhetőleg a gyártó központilag is csökkentette az árakat, így az egyedi hűtéssel szerelt verziók ára is lejjebb kúszhat. Persze arra még várni kell pár hetet, mire a csökkenés hazánkba is megérkezik.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/Borítókép: The Verge

 

×