A Call of Duty: Mobile elérte a 180 milliós letöltést, ezzel pedig a második legkelendőbb új mobiljáték lett 2019-ben.

Csupán három hónappal a megjelenés után elérte a 180 millió letöltést a Call of Duty: Mobile – derül ki a Sensor Tower elemzőcég adataiból – írja a GameIndustry. A játék különösen népszerű az Egyesült Államokban, ahol három hónap alatt közel 50 millió dollár bevételt generált, világviszonylatban pedig a második legtöbbször letöltött új mobiljáték lett 2019-ben.

Ha az október 1-i megjelenéstől nézzük, ilyen erős negyedévet csak a Pokémon GO tudott korábban felmutatni 2016-ban. A 2019-es év negyedik negyedévét tekintve a Call of Duty: Mobile lett az első, azt követi a Sand Balls, illetve a Mario Kart Tour. Tavaly egyébként a legtöbbször letöltött játék a PUBG Mobile lett, több mint 258 millió letöltéssel, de nem panaszkodhat a Free Fire (250 millió) és a Subway Surfers sem (200 millió).

 

Ami az újonnan megjelent játékokat illeti tehát a Call od Duty: Mobile volt 2019-ben az első, amit csak a Fun Race 3D tudott megelőzni 200 milliós letöltéssel. Ez talán csak azért volt lehetséges, mert a CoD: Mobile viszonylag később jelent meg. Persze minden megváltozhat 2020-ban, mivel a fejlesztők folyamatosan frissítik a játékot, ráadásul idén számos kezdeményezés indul, hogy a CoD: Mobile sikeresen belépjen az esportok világába.

Egyébként a Games kategória volt 2019 negyedik negyedévében a legnépszerűbb kategória az Apple Store-ban és a Google Play áruházban. A mobiljátékok sikere az applikációk közt évről évre növekszik.

Te mennyit játszol egy nap Call of Duty: Mobile-al?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×