Sokan máris csalódottságuknak adtak hangot a Rainbow Six Siege Battle Pass hibák kapcsán. Valójában nem meglepő, csak ismerni kell a Ubisoft szervereit.

Elindult a Rainbow Six: Siege új eseménye, mellette pedig az új Battle Pass, a Road to S.I. 2020, melyről egyébként már egy guide-ot is írtunk, hogy mindenki tudja, hogy lehet szintet lépni. Bár a közösség nagy része elégedett az elérhető jutalmakkal, számos bug is megjelent, ami frusztráló egyes játékosoknak – írja a Dexerto.

A Six Invitational versenye február 7-én indul, a világ legjobb 16 Rainbow Six csapata pedig Montrealban csap össze, az egymillió dolláros nyereményért. A Ubisoft részben a verseny nyereményalapjának támogatására hozta létre a Road to S.I. eventet és Battle Passt, mely utóbbi fizetős tartalommal is bír. Egyes jutalmak csak akkor nyithatók ki, ha befizettünk a szükséges mennyiségű R6 kreditet. A Premium Pack vásárlásokból befolyó összeg 30 százaléka később a verseny nyereményalapjához adódik – olvasható az event hivatalos oldalán.

Sokan azonban már most arra panaszkodnak, hogy bár kifizették a Premium csomagot annak érdekében, hogy haladjanak, mégis hibák megnehezítik a szintlépést és a jutalmak kinyitását.

 

A Rainbow Six Road to S.I. Battle Pass három módon érhető el: vannak ingyenes alapszintek (35), 1200 R6 kreditért további 35 szint érhető el több jutalommal, illetve 2400 kreditért gyorsabban lehet szintet lépni.

Kép forrása: Rainbow Six Siege

De mi is a hiba?

Sokan szerint azonban az R6 kreditek vásárlás után jelentős késéssel jelennek meg a játékban, így nem tudják használni azt, amiért fizettek. A Ubisoft ugyanakkor tisztában van a problémával, és türelmet kér a játékosoktól.

„Arra kérünk titeket, hogy várjatok legalább 24 órát, mielőtt kapcsolatba léptek velünk” – írta a Ubisoft Support a Twitteren.

Ez a késés ellenben nem meglepő azok számára, akik rendszeresen játszanak a Rainbow Six: Siege-el. A szerver ugyanis gyakorta okoz hasonló hibát: néha előfordul, hogy a heti kihívások jutalmait szerverhiba miatt nem lehet begyűjteni, vagy épp a megnyert Alpha Pack késik, akár egy napot, sőt a szerver néha nem menti el az aktuális eredményeket.

Ezek a problémák azonban az idő múlásával megoldódnak, még ha nem is azonnal.

Jelenleg a Battle Pass előrehaladás is ilyen hibákat mutat, a játékosok elakadnak a Pass bizonyos szintjén és nem haladnak tovább, nem kapják meg a jutalmakat. A Ubisfot azonban kifejtette, hogy ez csak vizuális probléma, a rendszer valójában tudja, hogy hány pontot gyűjtöttünk, csupán hibásan jeleníti meg. Ígéretük szerint a problémát napokon belül orvosolni fogják.

Kép forrása: Rainbow Six Siege

A hibáktól függetlenül egyébként a játékosok elégedettek lehetnek, hiszen a jutalmakon belül elérhetőek lettek izgalmas skinek is. Beleértve olyan operátorokat, mint Mozzie, Caveira, Blitz, Hibana, Sledge és Thermite. A Görögországban elhelyezett Stadium map szintén új izgalmakat rejt, mint például a golyóálló ablak.

Aki tehát amiatt aggódik, hogy vásárlása, vagy törekvése sikertelen, csak legyen türelemmel. Ha a 24 óra múlva is hibát tapasztalsz, nyugodtan keresd fel a Ubisoft Support oldalát.

Te találkozták már buggal a Rainbow Six Siege Battle Pass-ban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×