Annak ellenére, hogy a Windows 7 hivatalos támogatása véget ért, sokan még mindig nem váltottak másik operációs rendszerre.

A búcsúzás mindig nehéz, főleg akkor, amikor egy hőn szeretett rendszertől kell megválni. Eljött az a nap, amikor a Windows 7 már nem kap biztonsági frissítéseket a Microsoft-tól, így több millió felhasználó kénytelen elgondolkozni azon, hogy új rendszert telepítsen- írja a PCGamer.

„2020. január 14. után a Windows 7 rendszert futtató PC-k számára nem biztosítunk biztonsági frissítést vagy támogatást” – írta a Microsoft.

Váltani persze nem kötelező, mindenki maga döntheti el, hogy meddig használja a már telepített Windows 7 rendszert. Ugyanakkor fontos tudni, hogy a frissítések és támogatások megszűnése azt eredményezheti, hogy ki lehetünk téve az olyan támadásoknak (például adatlopás), aminek elkerülését a Microsoft már nem segíti. A rendszer tehát egyenes utat kínál a hackerek támadásinak.

A Net Applications által gyűjtött adatok szerint az asztali számítógépek 26.64 százaléka továbbra is Windows 7-et használ. A StatCounter hasonló számot mutat. Persze a különböző becslések, hogy jelenleg a világon hány Windows 7 PC működik, eltérő. A ZDNet becslései szerint például kb. 200 millió ilyen gép lehet, míg a Computer World 446 millióról beszél.

Kép forrása: StatCounter

Akárkinek a becslése valós, ez még mindig óriási szám. Azt talán mindenki tudja, hogy váltani talán a frissítések miatt megéri, sokan viszont nem mernek. Vagy azért, mert megszokták a régi rendszert, vagy mert nem tudják, hogyan lehetne úgy operációs rendszert váltani, hogy ne vesszenek el az eddig adatok/beállítások. Van, aki anyagi okokból nem vált, míg mások attól félnek, hogy az új rendszerben nem tudnak boldogulni.

Te milyen operációs rendszert használsz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×