Ezúttal nem érdemes halogatni a frissítést.

Egyetlen olyan számítógép sincs biztonságban, amin nem futtatták le a ma hajnalban érkezett Windows 10 frissítést. Erről a NSA, azaz az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség számolt be, akik egy olyan kritikus hibát találtak a rendszerben, amivel bárki átveheti az uralmat az adott gép felett.

A baj nem kicsi!

A Microsoft hamar javította a rendszerben található a hibát és emellett felhívták a figyelmet, hogy nem csupán a Windows 10, hanem a Windows Server 2016 és 2019-es operációs rendszert is érinti a probléma, így a szervertulajdonosok számára is elengedhetetlen a frissítés.

Noha a Microsoft nem konkretizálta, hogy pontosan mi okozta a hibát, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség bővebben is beszámolt a problémáról. Állításuk szerint a crypt32.dll-ben szereplő kód volt ludas, aminek következtében a gépeket távolról a szükséges tanúsítványok nélkül is elérhették a hackerek.

Ezt követően pedig észrevétlenül, gyakorlatilag bármit megtehettek az adott géppel.

Szerencsére egyelőre egyetlen visszaélésről sincs információnk, viszont a hír akkorát robbant, hogy az elkövetkezendő napokban biztosan ráfeszülnek a hackerek a kiskapu kijátszására, épp ezért érdemes minél hamarabb frissíteni a rendszert!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×