Úgy tűnik, már nem kell sokat várni a felsőkategóriás AMD kártyákra.

Nemrég lett vége a CES 2020-nak, ahol az AMD is részt vett, sőt be is mutatták a legújabb középkategóriás kártyájukat, de ezzel nem rázták meg igazán a gamer közösséget. Ellenben a vállalat CEO-ja, Lisa Su nemsokkal később elismerte, hogy még idén számíthatunk tőlük új felsőkategóriás videókártyákra. A kijelentést követően az ováció nem maradt el, gamerek ezrei várják az AMD új kártyáit, amivel végre megindulhat az árverseny a felsőkategóriában is.

A CES 2020-on bemutatott RX 5600-as széria / Kép: AMD CES 2020

Az új kártyák startja viszont egyre közeledik, nemrég egy teszt eredménnyel törtek be a köztudatba, ahol egy ismeretlen AMD kártya leverte az RTX 2080 Ti-t, most pedig 4 új kártya típusa tűnt fel. Az Eurázsiai Gazdasági Unió információs portálán tűntek fel az új típusjelzések, amelyeket az AMD kínai partnere, az AFOX tett közzé.

Az AFOX már levédette a legújabb termékeit

Az AFOX az RX 5800 XT, az RX 5900, az RX 5950 és az RX 5950 XT típusokat tüntette fel az oldalon, amivel egyúttal előre leleplezték az AMD felsőkategóriás termékpalettáját. Egyébként nem ez az első, hogy az EEC portálján feltűntek az AMD felsőkategóriás kártyái, korábban a gyártó fő partnere, a Sapphire küldte be az alábbi típusokat:

Ez pedig a Sapphire oldalán található

A Sapphire adatai között egy RX 5850 és egy RX 5850 XT is helyet kapott, de könnyen lehet, hogy ezeket időközben elvetette az AMD. A rossz hír, hogy ez még 2019 június végén történt, új kártyáról pedig azóta sem hallottunk. Az biztos, hogy az új kártyák még idén megjelennek, ráadásul a Ray Tracing támogatás sem fog hiányozni belőlük.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×