A DPS pozira való hosszas várakozás miatt, a fejlesztők átalakítanák a Role Queue Systemet. Az 1-3-2 és az 1-1-4 is felmerült.

Jeff Kaplan, az Overwatch vezető fejlesztője érdekes háttérinfókat osztott meg a Role Queue System átalakítására tett tervekről.

„December elején azon ötleteltünk, hogyan lehetne a DPS-ek várakozási idejét lecsökkenteni a Role Queue-ban. Az alapvető ötlet az volt, hogy a csapat összetételén kellene változtatni, ezért elkezdtük tesztelni az 1 Tank, 3 DPS és 2 Support felállást.”

Sőt, bevallása szerint még ennél is tovább mentek, kipróbálták az 1 Tank, 4 DPS és 1 Support felállást is. Mindkét kísérlet sikeres volt abból a szempontból, hogy mivel több DPS karaktert igényeltek a játékok, lerövidült a játékra váró DPS-ek sorban állási ideje.

„Természetesen ha bevezetjük az 1-3-2 rendszert, a hősöket is ehhez kell alakítani. Elengedhetetlen lesz egy alapos Balance Update, ha leváltjuk a 2-2-2 felállást”  –  Ide vonatkozó példaként Roadhog karakterét említette Kaplan, aki előtt két út állna az 1-3-2 megjelenésével.

Elmehetne egy sokkal strapabíróbb, Tankosabb irányba is a karakter, de fókuszálhatnának a sebzésére is, hogy DPS-ként lehessen harcba vinni.

A kísérletezés persze még nagyon gyerekcipőben jár ahhoz, hogy bármi konkrétumról említést tegyenek. Kaplan lezárása szerint azonban tovább ötletelnek azon, hogyan lehetne ebbe a kísérletbe a játékosokat is bevonni.

Szerintetek érdemes lenne megbontani a 2-2-2 rendszert?

×