Megjelenésekor a Pokémon GO igazi nagy sláger volt, mégsem tett szert akkora bevételre 2016-ban, mint tavaly.

A Sensor Tower elemzőcég adatai szerint a Pokémon GO összesen 894 millió dollár bevételt ért el 2019-ben. Ez persze több, mint 2016-ban, de fontos hozzátenni, hogy a játék nem volt elérhető a megjelenés teljes évében. Bár 2016 júliusában jelent meg, ettől függetlenül tény, hogy a Pokémon GO 2019 egyik legjövedelmezőbb mobiljátéka lett – írja a VG247.

Kép forrása: Sensor Tower

A játék egyébként világviszonylatban az ötödik helyen áll a legnépszerűbb mobiljátékok sorában, de ami a helyalapú műfajt illeti, vitathatatlanul az első. Versenytársa, a Dragon Quest Walk 201 millió dollárt hozott. Eközben a Niantic másik hasonló tematikájú játéka, a Harry Potter: A Wizards Unite 2019-ben 23 millió dollár bevételt szerzett.

A játék bevételének 54 százalékát Android rendszeren érte el, a legnépszerűbb ország pedig az Egyesült Államok. A bevétel 38 százaléka onnan származik, azt követi Japán és Németország.

 

Tavaly egyébként számos friss tartalom is érkezett a Pokémon GO-ba, ami valószínűleg arra ösztönözte a játékosokat, hogy többször elővegyék, ráadásul a nagy Pokémon rajongók valószínűleg a játékkal töltötték az idejüket, míg a Sword & Shield megjelenésére vártak.

Te is áldoztál pénzt a Pokémon GO-ra?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×