Szerencsére tudta a címét, és azonnal értesíteni tudta a hatóságokat – mindeközben a srác szülei az egészről mit sem tudtak.

A brit Sky News tévé híradója számolt be az esetről. Aidan Jackson, egy Cheshire-i tini épp Dia Lathorával, egy texasi lánnyal játszott, amikor rájött egy roham. Nem is tudta pontosan, mi történik vele, csak furán érezte magát, úgyhogy felállt a játéktól és ledőlt. A mikrofont maga felé fordította, hogy beszélgetni még tudjanak, és Dia ekkor ismerte fel a roham tüneteit.

Tudta a címüket, úgyhogy gyorsan felhívta a helyi rendőrséget, és beszámolt a történtekről. Odalent Aidan szülei pedig mit sem tudtak az egészről – egy ilyen roham ugyanis nem feltétlenül jár nagy zajjal. Ők a tévét nézték, amikor a rendőrök kopogtattak, és elmagyarázták mi történt. Felrohantak Aidan szobájába, és a mentők segítségével komolyabb következmény nélkül sikerült elhárítani a rohamot.

 

Az ilyen rohamok túlnyomó részben az epilepsziára vezethetők vissza. Gyakori tévhit viszont az epilepsziával kapcsolatban, hogy az mindig rángatózással és eszméletvesztéssel járó rohamokat okoz. Valóban ezek a típusú rohamok a legveszélyesebbek, hiszen ilyenkor a beteg kárt is okozhat magában, de ezen kívül még többfajta roham létezik.

Az alábbi link elég részletes leírást ad a hasonló rohamokról, itt pedig további információkat kaphattok, mi a teendő, ha ilyen rohamot láttok. Ha esetleg valamelyik haverotok játék közben kap ilyen rohamokat (a villódzó képernyő elég erős rizikófaktor), akkor így már ti is felismerhetitek, ha erről van szó! Ilyenkor érdemes azonnal szólni a mentőknek, hiszen akár egy komolyabb probléma, például stroke is állhat a hátterében.

Nagy pacsi Diának, hogy volt elég lélekjelenléte, és elhárította a veszélyt!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×