Egy újfajta trükköt fedeztek fel a Rainbow Six: Siege játékosai, amivel hangtalanul lehet bejutni az ablakokon, majd lecsapni a gyanútlan védőkre.

Sokat gondolkodtunk azon, hogy erről a Rainbow Six: Siege hibáról beszámoljunk-e, hiszen felveti azt a kérdést, hogy ezzel azt érjük-e el, hogy a toxikus játékosok tudomást szerezve róla, kihasználják azt. Végül úgy döntöttünk, hogy a tisztességes játékosok érdekében tájékoztatunk róla, hogy mindenki fel legyen készülve rá.

Nos, a játékban nagyon fontos, hogy támadóként úgy jussunk be az épületbe, hogy lehetőleg ne vegyenek minket észre. Hogy ezt ne lehessen ész nélkül megtenni, a faablakon, faajtón való bejutás csak akkor lehetséges, ha a védők tudomást szereznek róla. Úgy tűnik, a játékosok most egy lehetőséget találtak arra, hogy hangtalanul lehessen bejutni az említett bejáratokon – írja a Dexerto.

Nemrég egy Reddit felhasználó ‘atDords’ osztott meg videót a megoldásról. A rappel használata közben egy breach charge-ot kell tennünk az ablakba, majd elrugaszkodva anélkül törni be az ablakon, hogy felrobbantanánk azt. Érkezéskor egy kicsit megütjük az ablakot, és hopp: máris hangtalanul jutottunk be, meglepve a védőket.

„Figyeljétek meg, hogy nem is hallotta, hogy bejövök. Egy szokásos brach esetén meghallott volna és meghalok” – írta atDords. A hiba sajnos az összes térképen működi, ahol rappellel megközelíthető egy bejárat.

Nem árt tehát nagyon óvatosnak lenni védőként, legalábbis addig, míg a Ubisoft nem talál megoldást erre. Nyilvánvaló, hogy a trükk nem szándékos a játékban, így nagyon reméljük, hogy a Ubisoft még a következő évad frissítése előtt javítja.

Mi abszolút nem támogatjuk a „trükk” használatát és gyakorlását, sokkal inkább azt szeretnénk, ha a játékosok fel lennének készülve arra, hogy néha meglepetés érheti őket. Mivel a trükk a ranked játékmódban is működik, nem árt nagyon óvatosnak lenni.

Te találkoztál már ezzel a módszerrel a Rainbow Six Siege-ben?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×